Κούλογλου στο RT για προσφυγικό: Δεν λύνεις γεωπολιτικά προβλήματα με την αστυνομία

Permalink

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση ότι ήταν πολύ επιεικής με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Μάλιστα η νέα κυβέρνηση κατήργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής περνώντας τις αρμοδιότητές του στην αστυνομία. Η αστυνομία, όμως, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει γεωπολιτικά προβλήματα! Τώρα, έξι μήνες μετά, το επανίδρυσαν αλλά είναι πλέον αργά. Το αδιέξοδο της κυβέρνησης είναι πλήρες», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο RT, για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα.

«Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών στα ελληνικά νησιά αυξάνεται διαρκώς. Αυτό καθιστά δύσκολη την εξέταση των νέων αιτήσεων πολιτικού ασύλου, και δεν είναι εύκολο να διαχωριστούν σε πρόσφυγες και μετανάστες, ώστε να δοθεί ταχύτερα άσυλο σε εκείνους που το δικαιούνται» εξήγησε.

Την ίδια στιγμή η στάση της Ευρώπης απέναντι στο ζήτημα είναι «απαράδεκτη. Η ΕΕ έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα και την Ιταλία να αντιμετωπίσουν μόνες το πρόβλημα. Υπάρχουν, όμως, συμφωνίες σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο που προβλέπουν ότι οι πρόσφυγες, που τώρα είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, να μετακινηθούν προς τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, ανάλογα με τα πληθυσμιακά μεγέθη. Αντ’ αυτού, βλέπουμε κράτη -κυρίως αυτά με δεξιές κυβερνήσεις- που δεν έχουν δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα».

«Όταν, βέβαια, πρόκειται για οικονομικά θέματα, όπως αποπληρωμή των χρεών, είναι πάρα πολύ αυστηροί. Εάν παραβείς τα συμφωνηθέντα στο ελάχιστο, σε φέρνουν αντιμέτωπο με ποινές και μνημόνια. Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με πολιτικά θέματα, που αφορούν ανθρωπιστικές αξίες – τα θεμέλια της ΕΕ – δεν κάνουν τίποτα», παρατήρησε ο Στ. Κούλογλου.

Παρακολουθείστε ολόκληρη την συνέντευξη στις διευθύνσεις που ακολουθούν:
https://youtu.be/nxTj7cFK8Tg
https://youtu.be/iLsXRwPt2eI


(Visited 6 times, 1 visits today)

Read more:
381644-kouloglou
Υπερψηφίστηκε η Οδηγία Anti-Slapp στο Ευρωκοινοβούλιο Κούλογλου: Η προστασία της δημοσιογραφίας είναι απαραίτητη για τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας

Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία (498  υπέρ, 33 κατά, 105 αποχές) την Τρίτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, η Οδηγία...

Close