Το σατανικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάλυση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Permalink

Ομολογώ ότι είχα κάποιες επιφυλάξεις για την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το χρέος της ΝΔ, που απογειώνεται χρόνο με το χρόνο, αλλά και του ΚΙΝΑΛ. Είναι φυσικά σωστή η πρόθεση να συζητηθεί αυτό το μοναδικό  παγκοσμίως σκάνδαλο, με κόμματα που έπαιρναν δάνεια προεξοφλώντας τα μελλοντικά εκλογικά τους ποσοστά. Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα ή θα είχαν αποπληρώσει ή θα είχαν διαλυθεί λόγω της κατακραυγής.

Αλλά σύμφωνα με την πρόταση νόμου τα υπερχρεωμένα κόμματα θα πρέπει να καταβάλλουν το 75% της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης για να αποπληρώνουν τα χρέη τους και οι βουλευτές τους το 40% της βουλευτικής τους αποζημίωσης. Αυτό το τελευταίο μου φαίνεται ανεφάρμοστο,  χώρια ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει τις διαφορετικές ομάδες της ΝΔ( καραμανλικούς, σαμαρικούς κλπ). Και βέβαια το ίδιο ισχύει για τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να συζητήσει και περί «προοδευτικής διακυβέρνησης».

Τις παραπάνω σκέψεις ήρθε να ανατρέψει άρθρο στα Νέα, το οποίο εξηγεί ότι ,πίσω από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι καλά κρυμμένο ένα υποχθόνιο σχέδιο. Ο αρθρογράφος (Γ. Παπαχρήστου) μας πληροφορεί αρχικά ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τα χρέη της ΝΔ, εξού και ο τίτλος του άρθρου («Άλλοι χρωστάνε, άλλος πληρώνει« ) : «Θύμα είναι ο Κυριάκος. Μεγάλο. Θύμα της σπάταλης διαχείρισης των προηγουμένων από αυτόν αρχηγών της ΝουΔου, και ειδικότερα ενός, του Κώστα Καραμανλή».

Ο Κυριάκος δεν εκθέτει τους προηγούμενους αρχηγούς, εξηγεί το άρθρο, όχι γιατί φοβάται ότι θα αντιδράσουν, αλλά επειδή είναι καλός άνθρωπος, «από λόγους ευγένειας και αβροφροσύνης». Αν κάποιος έπρεπε να μιλήσει, συνεχίζει, είναι  «ο Καραμανλής να βγει, και να δηλώσει, ναι, επί των ημερών μου έγιναν όλοι αυτοί οι δανεισμοί..Πουθενά δεν είναι.. Παρακολουθεί ατάραχος ως άλλος (δεν το λέω το παρακάτω…) ».

Μάλλον Βούδας εννοεί, , αλλά δεν παίρνω όρκο, ούτε είναι αυτό το θέμα μου. Είναι το  κρυφό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, που αναλύεται αμέσως μετά: « έχει έναν προφανή στόχο (την εξυγίανση των οικονομικών των κομμάτων) και έναν… προφανέστατο: την διά της οικονομικής ασφυξίας, εξόντωση των δύο αυτών πολιτικών σχηματισμών που κυβέρνησαν τη χώρα για τέσσερις δεκαετίες περίπου.

..Δηλαδή αν γινόταν ποτέ δεκτή η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα θα όφειλαν να ζήσουν με ελάχιστα χρήματα, τα οποία φυσικά θα ήταν απαγορευτικά στο να αναπτύσσουν πλήρως τις πολιτικές πρωτοβουλίες τους.

Κόμματα που υπολειτουργούν, και πιθανώς προσεχώς θα εξαναγκασθούν να διακόψουν ακόμη και τη λειτουργία τους, γίνονται εύκολα θύματα οικονομικών συμφερόντων, που λογικά θα σπεύσουν να καλύψουν το κενό που αφήνει η περαιτέρω μείωση της οικονομικής τους αυτοτέλειας».

Ο αρθρογράφος δεν προτείνει κάτι για να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω. Να κατάσχουμε το σπίτι του Καραμανλή στη Ραφήνα; Nα εθνικοποιηθεί το αυτοκίνητο της Φώφης ή του Γ. Παπανδρέου; Δεν έχει λύσεις για το πρόβλημα, αν το θεωρεί πρόβλημα. Η αξία του έγκειται στο γεγονός ότι αποκαλύπτει το σατανικό σχέδιο.

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα ερασιτέχνες κατσαπλιάδες, όπως τους ήθελε μέχρι τώρα η αντίπαλη προπαγάνδα. Έχει σχέδιο και το κρύβει πίσω από τα χρέη μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Και καλά να καταφέρει να διαλύσει τα κόμματα, θα βγουν άλλα όπως το ΚΙΝΑΛ μετά το ΠΑΣΟΚ. Αν όμως, πριν τη διάλυση, αναγκαστεί η ΝΔ να συνδεθεί με οικονομικά συμφέροντα; Δεν καταλαβαίνουν εκεί στην Κουμουνδούρου ότι η πρόταση τους, αν εφαρμοστεί, θα βλάψει την υγειή μας Δημοκρατία;

 

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr


(Visited 13 times, 1 visits today)

Read more:
37327423464_cef488df18_z
Νέα ερώτηση Κούλογλου προς Κομισιόν για τις καθυστερήσεις στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

Με νέα του ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, επιμένει στο θέμα των καθυστερήσεων στην ηλεκτρική...

Close