Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την αντιπολίτευση στον εαυτό του

Permalink

Τόπε και τόκανε. «Θα είμαστε αντιπολίτευση του εαυτού μας» εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον Σκάι μετά τις εκλογές και η υπόσχεσή του δεν άργησε να υλοποιηθεί.

Πρόκειται βέβαια για ιδιαίτερο είδος: με την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση να ασχολείται με τα εσωτερικά της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη άρχισε να τα κάνει θάλασσα από μόνη της.

Μετά την αποδοκιμασία δύο υπουργών (Φλωρίδης, Μηταράκης) από το Μαξίμου με το καλημέρα της νέας κυβέρνησης, οι φωτιές που καίνε την Ελλάδα επί μια εβδομάδα, είναι το τελευταίο και σοβαρό περιστατικό. Όπως αποδείχθηκε και την πρώτη τετραετία Μητσοτάκη, όταν κάηκε η Εύβοια, η Βαρυμπόμπη ή το Τατόι με δύο μποφόρ, οι άνθρωποι είναι απολύτως ανίκανοι για τη δουλειά: το 2021 κάηκαν όσο το άθροισμα των καμένων εκτάσεων της οκταετίας 2013-2020. Φροντίζουν απλώς να μην υπάρχουν θύματα και ύστερα κάνουν επικοινωνιακή διαχείριση.

Το νέο κατόρθωμά τους στην περίπτωση της Ρόδου είναι αυτό που κάποια παπαγαλάκια συνέκριναν με τη θρυλική εκκένωση της περικυκλωμένης από τους Ναζί Δουνκέρκης, στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο: η απομάκρυνση των τουριστών από τις φλεγόμενες περιοχές, της οποίας επιχείρησης το χάος διεκτραγωδούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης μετακίνησης πληθυσμού έχει γίνει ποτέ στη χώρα και αυτή είναι η καλύτερη απάντηση που δίνεται σε αυτή την άστοχη κριτική για έλλειψη συντονισμού» επαναλάμβανε κάθε τόσο ανταποκρίτρια του Σκάι στη Ρόδο. «Εντελώς τυχαία η συγκεκριμένη είναι η διευθύντρια του γραφείου Τύπου του ‘’γαλάζιου’’ περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκου», έγραφε ο Κώστας Ζαφειρόπουλος στην ΕφΣυν.

Εδώ πρόκειται για το σύνδρομο του πυρομανή πυροσβέστη: αφού επί 5 μέρες δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τη φωτιά, αρχικά λόγω υποτίμησης του κινδύνου και μετά εξαιτίας ελλιπούς σχεδιασμού και προετοιμασίας, έλλειψης ανθρώπων και μέσων, τώρα αυτοϊκανοποιούνται επειδή έσωσαν τους τουρίστες, που τα δικά τους λάθη έφεραν σε δεινή θέση!

Είναι τέτοια η καταστροφή, ώστε πέρα από τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης και τα φιλοκυβερνητικά άρχισαν να ψελλίζουν ότι εδώ πρόκειται για θίασο ανικάνων. Εγραφαν πχ τα χθεσινά Νέα (Γ. Παπαχρήστος) για τη δήλωση Μητσοτάκη στη Βουλή τη Δευτέρα, ότι «απέναντι στη μανία της φύσης κανένα μέτρο δεν θα είναι ποτέ αρκετό»:

«Δηλαδή; Τι θα πει ότι κανένα μέτρο δεν θα είναι ποτέ αρκετό; Και τι πρέπει να κάνει ο απλός πολίτης ακούγοντας από τα χείλη του Πρωθυπουργού της χώρας αυτή την παραδοχή; Να σταυρώσει τα χέρια και να περιμένει το μοιραίο ή να μαζέψει πρόχειρα ό,τι μπορεί από το σπιτάκι του και να φύγει γι’ άλλες πολιτείες; Εδώ το πράγμα ξεπερνάει κάθε λογική.

Αν η κυβέρνηση σηκώνει πρώτη τα χέρια ψηλά, το καλύτερο που μπορεί να περιμένει από τους πολίτες της είναι να το βάλουν στα πόδια.. θα περίμενα από τον άνθρωπο που διαχειρίζεται τις τύχες όλων μας, να δηλώσει με παρρησία συγγνώμη αλλά φέτος, κάτι η μακρά προεκλογική περίοδος, κάτι το εμπάργκο στη Ρωσία που δεν μας επέτρεψε να νοικιάσουμε ρωσικά πυροσβεστικά, κάτι οι φωτιές στον Καναδά που περιόρισαν σημαντικά τις δυνατότητες να βρούμε πυροσβεστικά μέσα εγκαίρως, δεν μας επέτρεψαν να είμαστε έτοιμοι. Αλλά σας διαβεβαιώ ότι με το που θα τελειώσει το καλοκαίρι, θα βάλουμε κάτω τα πράγματα και θα οργανωθούμε για το επόμενο.

Αυτό θα περίμενα. Όχι να ακούω ότι ‘’απέναντι στη μανία της φύσης κανένα μέτρο δεν θα είναι ποτέ αρκετό’’. Αυτή είναι τραγική παραδοχή, ότι παιδιά, κοιτάξτε πώς θα τη βγάλετε, μην περιμένετε πολλά από μας.. ».

Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα. Πέρα από τις καλοκαιρινές φωτιές, οι πολίτες θα πρέπει να προετοιμαστούν όχι απλώς να τη βγάλουν πέρα μόνοι τους χωρίς την κυβέρνηση, αλλά και εναντίον της πολιτικής της. Από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έχει να αντιμετωπίσει κάθε εβδομάδα μια κρίση, πολλές από τις οποίες θα δημιουργεί μόνη της.

Άρθρο Στ. Κούλογλου στο TVXS


(Visited 6 times, 1 visits today)

Read more:
Non toxic...
Non toxic…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close