Κούλογλου / Καλύτερα Κασσελάκη παρά τον Μητσοτάκη

Permalink

«Ο θόρυβος που προκλήθηκε από την υποψηφιότητα Κασσελάκη υποδηλώνει βαθύτερες κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες», δήλωσε Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Ioannina TV και στον Βλάσση Ντόκα, για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι μεγάλη η απογοήτευση των ανθρώπων από την κάκιστη διαχείριση της νεοεκλεγμένης κυβέρνησης. Εχει καεί μισή  Ελλάδα, ενώ έχει φτάσει η βενζίνη τα 2,3 ευρώ στην Αθήνα. Με δεδομένη την αδυναμία της αντιπολίτευσης, υπάρχει απόγνωση και ο κόσμος αναζητά εναλλακτικές λύσεις.  Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκη είχε υποσχεθεί φτηνά αυτοκίνητα,  είχε πέσει το σύνθημα “Καλύτερα Παπάκι, παρά τον Μητσοτάκη”. Η σύγχρονη παραλλαγή του είναι “Καλύτερα Κασσελάκη παρά τον Μητσοτάκη»..

…Θαύματα όμως δε γίνονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξαναγυρίσει στις γειτονιές, να χτίσει δεσμούς με την κοινωνία, που δεν είχε αυτά τα χρόνια. Αυτά δεν αναπληρώνονται. Και ο Ιησούς Χριστός να κατέβαινε υποψήφιος, δε θα το κατάφερνε. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ».

Ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η Αριστερά πανευρωπαϊκά, χάνουν δυνάμεις, γιατί έχουν απομακρυνθεί από τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα. Εκφράζουν τη νεολαία, κάποια μεσαία κοινωνικά στρώματα στις πόλεις, ασχολούνται -και σωστά- με τις μειονότητες, τη λοατκι κοινότητα, αλλά έχουν ξεχάσει τους φτωχούς από όπου ξεκίνησε η Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές γιατί παραμέλησε τις φτωχές γειτονιές των μεγάλων πόλεων. Πρέπει να ξαναγυρίσει εκεί», εξήγησε.

Ερωτηθείς πως βλέπει, σ’αυτό το πλαίσιο την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, ο Στ. Κούλογλου σχολίασε πως «είναι στην ακριβώς αντίθετη πλευρά. Απευθύνεται στην αριστερά των πόλεων, που δραστηριοποιείται για τα κοινωνικά δικαιώματα – που είναι επίσης πολύ σημαντικό – αλλά δεν είναι αυτό που λείπει σήμερα. Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι θα κερδίσω τον κ. Μητσοτάκη. Επικοινωνιακά αναμφίβολα είναι επιτυχημένη η στρατηγική του, όπως κάποια στιγμή τελειώνει η επικοινωνία και πρέπει να πάμε στην ουσία. Δε αρκεί να ξέρεις καλύτερα αγγλικά από τον κ. Μητσοτάκη για να τον κερδίσεις. Θα βάζαμε επικεφαλής καθηγητή αγγλικής, αν ήταν έτσι».

«Ο κ. Κασσελάκης είναι ένα συμπαθητικό πρόσωπο, όμως έχει τοποθετηθεί γραπτώς υπέρ του κ. Μητσοτάκη, και μάλιστα στο τέλος της θητείας του τελευταίου. Τον εκτιμά έγραψε, θα μπορούσε να είναι κάλλιστα μια προοδευτική υποψηφιότητα εντός της ΝΔ! Σε αυτές τις συνθήκες δεν είναι ο κατάλληλος πρόεδρος», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, όπως παρατήρησε ο Στ. Κούλογλου, «προκαλεί εντύπωση πως έχουν προσεγγίσει την υποψηφιότητα του ΜΜΕ, που ήταν εχθρικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κανάλι αφιέρωσε 21 λεπτά στο κεντρικό δελτίο του στον κ. Κασσελάκη προσωπικά. Αυτό πρέπει να αξιολογηθεί. Επίσης έχει απήχηση εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εντυπωσιακό, γιατί ήταν άγνωστος μέχρι πρότινος. Αυτό εκφράζει και τη γενικότερη  αναζήτηση της κοινωνίας για κάτι νέο και φρέσκο».

Δείτε εδώ την συνέντευξη στο Ioannina TV: https://www.youtube.com/watch?v=8_ZMsM4q46Q


(Visited 12 times, 1 visits today)

Read more:
184521-still09_1
H Νονά στο Φεστιβάλ των αδελφών Ταβιάνι. Σήμερα στη Γαλλία.

Στο εξαιρετικό Φεστιβάλ των νησιών του Αιόλου στη Σικελία, παρουσιάστηκε η “Νονά” του Στέλιου Κούλογλου. Σήμερα το βράδυ η ανεπίσημη...

Close