Κούλογλου σε Κομισιόν / Η Ελληνική κυβέρνηση εκβιάζει την ψήφο των πλημμυροπαθών χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους

Permalink

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, φέρνοντας στην προσοχή της τον εκβιασμό των πλημμυροπαθών ψηφοφόρων της Θεσσαλίας από την ελληνική κυβέρνηση με τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που θα τους αποζημιώσουν για τις πρόσφατες καταστροφές.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής αναφέρεται στις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λ. Αυγενάκη, ο οποίος συνέδεσε τις αποζημιώσεις και τα ευρύτερα μέτρα στήριξης με την επανεκλογή του υποψηφίου με την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος Περιφερειάρχη, Κ. Αγοραστού. Μάλιστα, σημειώνει ότι και ο ίδιος ο απερχόμενος Περιφερειάρχης δήλωσε πως στο έργο της αποκατάστασης της περιοχής, «πρέπει να υπάρξει συνέχεια».

Δεδομένων αυτών, ο Στ. Κούλογλου ζητά από την Κομισιόν να σχολιάσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση εκβιάζει τους ψηφοφόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους, και να διευκρινίσει εάν θα της ζητήσει εξηγήσεις.

Ολόκληρη η ερώτηση του ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου:

Λίγες μέρες πριν το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία επλήγη από τις πρόσφατες ανυπολόγιστες φυσικές καταστροφές, η κυβέρνηση πιέζει τους πλημμυροπαθείς ψηφοφόρους να επιλέξουν τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος προκειμένου να εξασφαλίσουν αποζημιώσεις και έργα αποκατάστασης των περιοχών τους.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, σε δηλώσεις του από την περιοχή, συνέδεσε τις αποζημιώσεις και τα ευρύτερα μέτρα στήριξης με την επανεκλογή του απερχόμενου Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού: «Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε»[1].

O περιφερειάρχης δήλωσε επίσης πώς «στο έργο (αποκατάστασης) πρέπει να υπάρξει συνέχεια, να μη γίνει καμία διακοπή».

Ερωτάται η Επιτροπή

Πως σχολιάζει το γεγονός ότι η κυβέρνηση εκβιάζει τους ψηφοφόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους;
Θα ζητήσει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση;


(Visited 12 times, 1 visits today)

Read more:
EP-162286A_Kouloglou_portrait
Κούλογλου σε Κομισιόν / Επείγουσα ερώτηση για τις απειλές κατά της ελευθεροτυπίας και του κράτους δικαίου στην Ελλάδα

Επείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου για το θέμα των πολλαπλών καταχρηστικών αγωγών με σκοπό την...

Close