Υπόθεση «ΑΝΑΠΛΑΣΗ Aθήνας Α.Ε» / Ερώτηση Κούλογλου για πρακτικές Zουαζιλάνδης στην Ελλάδα

Permalink

Επείγουσα ερώτηση κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον αρμόδιο επίτροπο για τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου για την υπόθεση της απομάκρυνσης της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» από τον έλεγχο της Δημοτικής Αρχής.

Διαβάστε επίσης: Χάρης Δούκας / Με «σκανδαλώδη» τροπολογία νύχτας τίθεται εκτός «Ανάπλασης Αθήνας Α.Ε.»

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής στην ερώτηση του υπενθυμίζει ότι με «νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 2020, η εταιρεία πέρασε υπό τον άμεσο έλεγχο του Δημάρχου της Αθήνας και ανιψιού του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μπακογιάννη, ο οποίος ηττήθηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές».

Ενημερώνοντας, δε, την Κομισιόν ότι «με εσπευσμένη τροπολογία η κυβέρνηση, λίγο πριν την αλλαγή ηγεσίας στο Δήμο, αφαίρεσε από τη νέα Δημοτική Αρχή τον έλεγχο της εταιρείας, ο οποίος πέρασε στην κυβέρνηση, επομένως στον πρωθυπουργό», ο ευρωβουλευτής την καλεί να διευκρινίσει πως σκοπεύει να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων, που προφανώς επιχειρεί να αποφύγει η κυβέρνηση, και να σχολιάσει αν αρμόζουν στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής οι πρακτικές νεποτισμού και διαφθοράς, που παραπέμπουν σε ανελεύθερα, υπανάπτυκτα καθεστώτα.

Υπόθεση «ΑΝΑΠΛΑΣΗ Aθήνας Α.Ε»: πρακτικές νεποτισμού και διαφθοράς ανελεύθερων τριτοκοσμικών καθεστώτων

H «εταιρεία ΑΝΑΠΛΑΣΗ Aθήνας Α.Ε» έχει ως αντικείμενο τον σχεδιασμό αναπλάσεων στο κέντρο της πρωτεύουσας, με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους από διάφορα προγράμματα του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου.

Με νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 2020, η εταιρεία πέρασε υπό τον άμεσο έλεγχο του Δημάρχου της Αθήνας και ανιψιού του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μπακογιάννη, ο οποίος ηττήθηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Με εσπευσμένη τροπολογία η κυβέρνηση, λίγο πριν την αλλαγή ηγεσίας στο Δήμο, αφαίρεσε από τη νέα Δημοτική Αρχή τον έλεγχο της εταιρείας, ο οποίος πέρασε στην κυβέρνηση, επομένως στον πρωθυπουργό. Ο νέος Δήμαρχος είχε προαναγγείλει διαχειριστικό έλεγχο της εταιρείας.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι επίτροποι:

-Πως σκοπεύει να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων, που προφανώς επιχειρεί να αποφύγει η κυβέρνηση;

-Αρμόζουν στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής οι πρακτικές νεποτισμού και διαφθοράς, που παραπέμπουν σε ανελεύθερα, υπανάπτυκτα καθεστώτα;


(Visited 3 times, 1 visits today)

Read more:
352779-metsotakes.jpeg
Μητσοτάκης στη Βουλή: η τακτική του ξεροκόμματου

Στη συζήτηση της Δευτέρας στη Βουλή για την ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης είχε σημεία στην ομιλία του που βρίσκονται τελείως...

Close