Κούλογλου / Γιατί έχουμε τις ακριβότερες τιμές στην Ελλάδα

Permalink

Στην Ελλάδα η ακρίβεια αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τα νοικοκυριά γιατί «ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει δογματικά στους νόμους της αγοράς και δεν επιβάλλει κανόνες στα οικονομικά συμφέροντα και τη κερδοσκοπία», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην διακαναλική εκπομπή +news των τηλεοπτικών σταθμών Flash Δυτικής Μακεδονίας και Δίον Κεντρικής Μακεδονίας.

«Στην ΕΕ έχουμε πάρει μέτρα για την προστασία του καταναλωτή από αιφνιδιαστικές και παράλογες αυξήσεις στις τιμές και στο κόστος ενέργειας, αλλά και για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών. Αυτά δεν έχουν ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο και είναι μια αιτία για τις πάρα πολύ υψηλές τιμές», εξήγησε o Στ. Κούλογλου, που είναι μέλος της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τη προστασία των καταναλωτών, και συμπλήρωσε:

«Στο όνομα της αυτορύθμισης της αγοράς, η κυβέρνηση έχει αφήσει τις εταιρείες ανεξέλεγκτες. Ανεξάρτητες αρχές όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού που θα έπρεπε να ελέγχουν, να επιβάλλουν πρόστιμα, ακόμη και να κλείνουν εταιρείες που επιμένουν να κερδοσκοπούν, είναι αποδυναμωμένες. Έχουμε ακριβότερες τιμές στα σούπερ μάρκετ από το Βέλγιο, όπου το μέσο εισόδημα είναι διπλάσιο! Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, πέτυχαν με την “ιβηρική εξαίρεση” να έχουν στη ενέργεια το 1/3 των τιμών που έχουμε εμείς. Έχει φτωχοποιηθεί η χώρα. Είμαστε ουραγοί σε όλα. Από την ακρίβεια, τη στέγαση, τη δωρεάν παιδεία – που είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Οι Έλληνες δαπανούν τα περισσότερα για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Πολλοί συμπολίτες μας δεινοπαθούν για να τα βγάλουν πέρα. Όταν μιλώ για φροντιστήρια σε άλλους συναδέλφους δεν πιστεύουν στ’ αυτιά τους. Και στην Ελλάδα επεκτείνεται πλέον στο δημοτικό!»

Όσον αφορά τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη αυτή την κατάσταση, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε πως «πυροβολεί τα πόδια του. Μια οι Σπέτσες, μια ότι ο πρόεδρος βάζει το χέρι στην τσέπη για να σώσει το κόμμα – που δεν είναι έτσι, ή ότι τον είχε προτείνει ο Μητσοτάκης για υπουργό. Αυτό πάλι για καλό μας το είπαν; Δεν καταλαβαίνουν ότι αποδεικνύει πως μάλλον ταιριάζει καλύτερα για υπουργός του Μητσοτάκη; Η τελευταία ριπή ήταν η πρόταση να ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Οι συνεργασίες μεταξύ των προοδευτικών χώρων πρέπει να γίνουν, αλλά πρέπει να διατηρούνται και οι ταυτότητες των κομμάτων. Το αντίστοιχο στην Ελλάδα θα ήταν να διαλυόταν ο ΣΥΡΙΖΑ και να ενσωματωνόταν στο ΠΑΣΟΚ»

Ερωτηθείς σχετικά με τις ανακοινώσεις της ΕΕ για αποστολές ασφαλείας στη Μέση Ανατολή, ο ευρωβουλευτής διαπίστωσε ότι «προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα καρκίνο, εν προκειμένω τον πόλεμο, με ασπιρίνες. Αυτό που δεν έχει κάνει η ΕΕ, είναι ότι δεν έχει πάρει πρωτοβουλίες για να σταματήσει το μακελειό στη Γάζα και να ξεκινήσουν διαδικασίες ειρήνευσης και επίλυσης του μεσανατολικού. Αντιθέτως σιωπά για τη γενοκτονία ακολουθώντας τις ΗΠΑ και ελπίζοντας ότι κάτι θα γίνει, λες και ο Νετανιάχου θα κουραστεί και θα σταματήσει μόνος τον πόλεμο…

…Η ηγεσία είναι κατώτερη των περιστάσεων. Έχουμε τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής – τον υπουργό Εξωτερικών της ΕΕ κατά μια έννοια, τον κ. Μπορέλ, ο οποίος φοβάται και είναι κατώτερος των περιστάσεων. Για παράδειγμα, δε μου δίνουν οι ΗΠΑ βίζα, ακόμη και για επίσημες αποστολές του Ευρωκοινοβουλίου, λόγω της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας και των ντοκιμαντέρ εναντίον του πολέμου στο Ιράκ, που είχα κάνει στο παρελθόν. Έχουν διαμαρτυρηθεί προς τις αμερικανικές αρχές πρόεδροι του Ευρωκοινοβουλίου, βουλευτές, μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά ο Μπορέλ μου είπε ότι πρόκειται για προσωπικό μου θέμα! Δεν αφήνουν έναν βουλευτή της ΕΕ να πάει στις ΗΠΑ και φοβάται να κάνει κάτι!».


(Visited 12 times, 1 visits today)

Read more:
koul1b
Δηλώσεις για το χρέος και την αξιολόγηση στον Ελευθερο Τύπο

Δηλώσεις για το χρέος και την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος παραχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, στο πλαίσιο ρεπορτάζ...

Close