Αμερικανοί επιστήμονες / Συνιστούν χαλάρωση των περιορισμών στη μαριχουάνα

Permalink

Σε έγγραφα που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα, Αμερικανοί ομοσπονδιακοί ερευνητές διαπιστώνουν ότι η κάνναβη μπορεί να έχει ιατρικές χρήσεις και είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει βλάβη από ναρκωτικά όπως η ηρωίνη.

Η μαριχουάνα δεν είναι ούτε τόσο επικίνδυνη ούτε τόσο επιρρεπής στην κατάχρηση όσο άλλες αυστηρά ελεγχόμενες ουσίες και έχει πιθανά ιατρικά οφέλη, και ως εκ τούτου θα πρέπει να αφαιρεθεί από την πιο περιοριστική κατηγορία ναρκωτικών της χώρας, κατέληξαν ομοσπονδιακοί επιστήμονες.

Οι συστάσεις περιέχονται σε μια επιστημονική ανασκόπηση 250 σελίδων που παραχωρήθηκε στον Matthew Zorn, δικηγόρο από το Τέξας που μήνυσε στελέχη των Υπηρεσιών Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών για την απελευθέρωση της κάνναβης, και που δημοσιεύθηκε διαδικτυακά το βράδυ της Παρασκευής. Ένα αξιωματούχος του συστήματος Υγείας επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του εγγράφου.

Τα αρχεία ρίχνουν φως για πρώτη φορά στη σκέψη των ομοσπονδιακών αξιωματούχων υγείας που σκέφτονται μια σημαντική αλλαγή. Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες δεν έχουν σχολιάσει δημόσια τις συζητήσεις τους σχετικά με το τι ισοδυναμεί με επανεξέταση της μαριχουάνας σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Από το 1970, η μαριχουάνα θεωρείται ναρκωτικό Schedule I, μια κατηγορία που περιλαμβάνει και την ηρωίνη. Τα ναρκωτικά του προγράμματος Ι δεν έχουν ιατρική χρήση και έχουν μεγάλη πιθανότητα κατάχρησης και επιφέρουν αυστηρές ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς νόμους περί λαθρεμπορίου.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι οι επιστήμονες της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων και του Εθνικού Ινστιτούτου για την Κατάχρηση Ναρκωτικών έχουν συστήσει στην Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών να κάνει τη μαριχουάνα φάρμακο του Προγράμματος ΙΙΙ, μαζί με την κεταμίνη και την τεστοστερόνη, τα οποία διατίθενται με ιατρική συνταγή.

Η ανασκόπηση από ομοσπονδιακούς επιστήμονες διαπίστωσε ότι παρόλο που η μαριχουάνα είναι η πιο συχνά κατάχρηση παράνομης ουσίας, «δεν παράγει σοβαρά αποτελέσματα σε σύγκριση με τα ναρκωτικά στα Παραρτήματα Ι ή ΙΙ».

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου διοργανώνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 (τοπική) μια μεγάλη εκδήλωση με θέμα «Η αποποινικοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης: Από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα». Περισσότερα για την εκδήλωση εδώ.


(Visited 5 times, 1 visits today)

Read more:
Screen Shot 2019-07-19 at 16.02.53
Κούλογλου: Η κυβέρνηση δεν έχει τώρα καμιά δικαιολογία

“Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα γενναία και εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης της οικονομίας. Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία”, τόνισε ο...

Close