Κούλογλου: Έξυπνη κίνηση Κασσελάκη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα καζάνι που βράζει

Permalink

«Ήταν μια έξυπνη κίνηση από πλευράς Κασσελάκη» σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου για την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση της ΕφΣυν με Αχτσιόγλου-Χριστοδουλάκη-Τεμπονέρα για το μέλλον της κεντροαριστεράς, σε συνεντεύξεις του στο Action 24 (Γ. Πιέρρος, Ε. Καλογεροπούλου, Δ. Τάκης) και στο Best Tv (Θ. Κανελλόπουλος) της Πελοποννήσου.

«Έστρεψε αλλού τη συζήτηση αλλά προσωρινά, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ  είναι ένα καζάνι που βράζει. Έγιναν αυτές τις μέρες μεγάλοι καυγάδες, ενόψει του συνεδρίου, για τις εσωκομματικές εκλογές, ενώ θα υπάρξουν και άλλες. Στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο με τα ομόφυλα ζευγάρια ίσως προκύψουν προβλήματα με το Παύλο Πολάκη και όχι μόνο. Υπάρχει, επίσης, συνωστισμός δελφίνων που περιμένουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για να τον ανατρέψουν και να πάρουν τη θέση του».

Αντί να δίνονται χρήματα στους εξοπλισμούς στην Ουκρανία θα έπρεπε να δίνονται στους αγρότες 

«Δίνονται δισεκατομμύρια στους εξοπλισμούς για τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας, ενώ το στρατιωτικό αδιέξοδο είναι πλήρες, σκοτώνονται μήνες για λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα γης χωρίς να υπάρχει νικητής. Η κατάσταση θα διευκόλυνε τις Βρυξέλλες να αναλάβουν ειρηνευτικές πρωτοβουλίες. Οι εξοπλισμοί θα έπρεπε να μειωθούν και τα χρήματα να κατευθυνθούν στους ευρωπαίους αγρότες, που είναι σε πολύ δύσκολη θέση».

Οι ευρωπαίοι αγρότες «έχουν πολύ σημαντικά προβλήματα. Είναι υπερχρεωμένοι και έρμαια στις διαθέσεις των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων και των σούπερ μάρκετ – στο Βέλγιο για παράδειγμα τα σούπερ μάρκετ αγοράζουν τη γη των αγροτών και τους μετατρέπουν σε υπαλλήλους τους! Είναι οι φυσικές καταστροφές που καταστρέφουν τις καλλιέργειες και τις σοδειές τους. Είναι και ο πόλεμος στην Ουκρανία: η ΕΕ άνοιξε τα σύνορα για τα ουκρανικά προϊόντα χωρίς δασμούς – κάτι που πίεσε τις τιμές των ευρωπαϊκών προς τα κάτω. Ταυτόχρονα αυξήθηκε και η τιμή των καυσίμων και έτσι οι ευρωπαίοι αγρότες αναγκάζονται να πουλάνε σε χαμηλότερες τιμές με αυξημένο κόστος παραγωγής», εξήγησε ο ευρωβουλευτής.

«Τα μέτρα για την ενίσχυση των Ελλήνων αγροτών είναι λίγα και αποσπασματικά. Στους αγρότες της Θεσσαλίας, οι υποσχέσεις δεν έχουν εκπληρωθεί. Αλλά ακόμη και να λάβουν καθυστερημένα την όποια βοήθεια, τα ζώα που θα αγοράσουν θα δώσουν γάλα του χρόνου. Τι θα πουλάνε και τι θα τρώνε μέχρι τότε; Το ίδιο ισχύει και για τους γεωργούς. Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ουσιαστική βοήθεια. Χορήγησε ασπιρίνες για βαριά αρρώστια».

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι «τέτοια νομοσχέδια έχουν περάσει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, χωρίς το θέμα να μονοπωλήσει τον δημόσιο διάλογο. Δίνεται η εντύπωση ότι μια αποκομμένη ελίτ συζητά για πράγματα που δεν ενδιαφέρουν το πλατύ κοινό. Δυσκολεύονται πολλοί να βγάλουν το μήνα. Η μονοθεματική συζήτηση ευνοεί την άνοδο της ακροδεξιάς».

Ωστόσο με αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία, ο πρωθυπουργός καλλιεργεί ένα κεντρώο προφίλ, όπως στόχευε, για να ψαρέψει ψήφους στα μεσαία στρώματα των πόλεων, κάτι που θεωρεί πιο επικερδές από τις ψήφους που θα χάσει προς την ακροδεξιά. Παρότι λοιπόν φαίνεται η κουβέντα, όπως γίνεται, να του δημιουργεί ένα εσωκομματικό πρόβλημα, στην πραγματικότητα τον βολεύει. Γιατί το πραγματικό ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι η ακρίβεια και η αδυναμία του να την αντιμετωπίσει».

 

Δείτε εδώ την συνέντευξη στο Best TV: https://youtu.be/U3WbHGbD0uw
Δείτε εδώ την συνέντευξη στο Action 24: https://youtu.be/q6REcjm4eio


(Visited 9 times, 1 visits today)

Read more:
376494-eyp
Το εργαστάσιο των υποκλοπών και τι φοβάται η κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να τα βάλει με τον « εθνικό συκοφάντη» , αλλά δεν διέψευσε το δημοσίευμα του Documento με...

Close