Κούλογλου για «θέση 88»: Πώς η Ελλάδα υπονόμευε την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την Ελευθερία των ΜΜΕ

Permalink

Για τις επιδόσεις της Ελλάδας στον φετινό Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη Νέα Αριστερά, Στέλιος Κούλογλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Άλλη μια μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Νούμερο 88 στο δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, «στον πάτο» της ΕΕ πιο κάτω από την Ουγγαρία του Όρμπαν και δίπλα σε προβληματικά, ανελεύθερα καθεστώτα του τρίτου κόσμου.

Η νέα ντροπιαστική «πρωτιά» δεν είναι τυχαία. Πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο νομοθετήσαμε την οδηγία Anti SLAPPs’ για τις καταχρηστικές-εκφοβιστικές εναντίον των δημοσιογράφων και τον Κανονισμό European Media Freedom Act. Στις επίπονες, μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου συμμετείχα ως εισηγητής, η Ελλάδα, μαζί με την Ουγγαρία, υπονόμευε τη νομοθεσία και επέμενε μέχρι την τελευταία στιγμή να επιτρέπονται οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων με Spyware !

Αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να διασώσει την εικόνα της χώρας, θα πρέπει να αλλάξει ριζικά πολιτικά και να πάψει να αναμασάει θεωρίες συνωμοσίας. Ενα πρώτο βήμα θα ήταν να επιτρέψει στους δημοσιογράφους- θύματα των παρακολουθήσεων να γνωρίζουν τους λόγους «εθνικής ασφάλειας». Και να ενσωματώσει άμεσα την πρόσφατη ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις αγωγές  SLAPPs  και την ελευθερία των ΜΜΕ».


(Visited 5 times, 1 visits today)

Read more:
29481713814_2618dcc52d_z
Ο Στ. Κούλογλου στον ALPHA 989 για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, το κλείσιμο της αξιολόγησης και τις εκλογές στη Γαλλία

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA 989, σήμερα Τετάρτη (26/4/17), o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου έκρινε ως θετική τη...

Close