Κούλογλου: Ο δημοσιογράφος κουβαλάει την αλήθεια και πρέπει να τη σώσει ακόμη και με κίνδυνο της ζωής του

Permalink

«Ο δημοσιογράφος είναι σαν οδηγός ασθενοφόρου. Κουβαλάει την αλήθεια και πρέπει να τη σώσει ακόμη και με κίνδυνο της ζωής του», είπε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου στο IONION FM και στην εκπομπή «Πρωινή Περίπολος», αναφερόμενος στην δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ζητήσει την αποστολή ομάδας ευρωβουλευτών στη Μάλτα για να διερευνήσουν τη δολοφονία, είπε ακόμη πως «στην Εξεταστική Επιτροπή τηρήσαμε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της δολοφονηθείσας δημοσιογράφου, πέρα από αυτό τίποτα άλλο. Υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρέπει να διασφαλίσουμε τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Χθες είχαμε μια ψηφοφορία για να στείλουμε το τελικό πόρισμα για τα Panama Papers, το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, διαφώνησε με την προστασία των μαρτύρων. Όμως με διάφορες συμμαχικές δυνάμεις περάσαμε τροποποιήσεις που στάλθηκαν στην Ολομέλεια και εξασφαλίζουν τους μάρτυρες, ενώ το Λαϊκό Κόμμα ψήφισε λευκό, γιατί οι τροποποιήσεις προστατεύουν λιγότερο τις εταιρείες και περισσότερο τους μάρτυρες».

Στο ερώτημα μέχρι που φτάνουν τα όρια της δημοσιογραφικής αποκάλυψης, ανέφερε ότι «ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να σταματά και να κάνει το καθήκον του, ακόμα και αν κινδυνεύει ο ίδιος, γιατί κουβαλάει την αλήθεια. Ωστόσο το δημόσιο και η ευρωπαϊκή νομοθεσία θα πρέπει να προστατεύει τους δημοσιογράφους που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να αναδείξουν την αλήθεια. Δυστυχώς τέτοιοι δημοσιογράφοι δεν είναι πολλοί. Οι περισσότεροι πιέζονται ώστε να αποκρύπτουν την αλήθεια, καθώς έχουν εισέλθει μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στον χώρο του τύπου. Όμως τα φαινόμενα λογοκρισίας και αυτολογοκρισίας πρέπει να καταγγέλλονται».

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:


(Visited 101 times, 1 visits today)

Read more:
196635-cannabis
Η καλλιέργεια κάνναβης ανοίγει ένα τεράστιο κύκλο εργασιών για τη χώρα

" Πρέπει να βρούμε έξυπνους τρόπους ως χώρα για να βγούμε από τη δύσκολη θέση στην οποία βρισκόμαστε" είπε ο...

Close