Παρέμβαση Κούλογλου στην Ολομέλεια: Ο Τραμπ προσέβαλε όλη την Αφρική και τις ευρωπαϊκές αξίες

Permalink

Να πάρει θέση εναντίον του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ, κάλεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς όπως τόνισε «ο Τράμπ χαρακτηρίζοντας ‘απόπατο’ την Αφρική και άλλες χώρες προσέβαλε όλους τους έγχρωμους ανθρώπους και τις ευρωπαϊκές αξίες».

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής παίρνοντας τον λόγο κατά την διάρκεια συζήτησης για τον ρατσισμό, δήλωσε πως «πρόκειται για πολύ επίκαιρο θέμα, αφού την προηγούμενη εβδομάδα, και όχι 500 χρόνια πριν, ο Ντόναλντ Τράμπ χαρακτήρισε απόπατους την Αφρική αλλά και άλλες χώρες». Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Ούγγρου ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Λάζλο Τόκες, που είχε αναφερθεί στην νομοθέτηση της ανεξιθρησκείας στην Τρανσυλβανία πριν από 450 χρόνια, συνδέοντας την αναφορά με πρόσφατο περιστατικό στην σημερινή Ρουμανία, ζητώντας ταυτόχρονα να καταδικαστούν τα «λόγια μίσους εις βάρος της εθνοτικής μειονότητας των Ούγγρων στην Ρουμανία, που θυμίζουν την ναζιστική και κομουνιστική εποχή».

Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ διέκοψαν τον Στέλιο Κούλογλου κατά την διάρκεια της ομιλίας του, και εκείνος τους ρώτησε γιατί αντιδρούν, και εάν συμφωνούν με τα όσα είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Κατόπιν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι με τα σχόλιά του, ο Ντόναλντ Τράμπ «προσέβαλε όλη την Αφρική. Προσέβαλε όλους τους έγχρωμους ανθρώπους. Προσέβαλε τέλος όλους εμάς τους Ευρωπαίους που πιστεύουμε στην Δημοκρατία και την Ισότητα των ανθρώπων».

«Πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει θέση εναντίον του Τράμπ», τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου.


(Visited 45 times, 1 visits today)

Read more:
376648-_mitostakis-xatzinikolaou
Οργισμένος χωρίς αιτία: οι 10 ερωτήσεις που δεν απάντησε ο κ. Μητσοτάκης

«Είναι δυνατόν -θέλω να καταλάβετε την οργή μου, κ. Χατζηνικολάου- να πιστεύει κάποιος σήμερα ότι κλείνω το τηλέφωνο όταν μιλάω...

Close