Κούλογλου: Τα «καρναβάλια» στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ανοίγουν τον δρόμο για μια «σοβαρή» ΧΑ

Permalink

«Τα ‘καρναβάλια’ που είδαμε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ανοίγουν τον δρόμο για ένα εθνικιστικό, ακροδεξιό κόμμα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του TRT και τον Σωτήρη Πολύζο. «Αυτό που πλέον δεν μπορεί να κάνει η Χρυσή Αυγή, καθώς με τις αποκαλύψεις για την οργάνωση και τις δολοφονίες έχει γίνει αποκρουστική, αναλαμβάνει πια να κάνει μια νέα “σοβαρή” ΧΑ», εξήγησε προσθέτοντας ότι υπάρχουν και οικονομικά συμφέροντα που προωθούν ένα τέτοιο σενάριο. Η ηγεσία της ΝΔ με την επαμφοτερίζουσα, καιροσκοπική θέση της, υιοθετώντας την εθνικιστική πλατφόρμα και τα συλλαλητήρια -όταν δει ότι έχουν κόσμο- προωθεί κι αυτή εμμέσως τη συγκρότηση κόμματος της ακροδεξιάς που τελικώς θα στραφεί και σε βάρος της.

Την ίδια στιγμή, στην Ευρωπαϊκή Ένωση «κανείς δεν ασχολήθηκε με το συλλαλητήριο, όπως και τόσα χρόνια έχουν πάψει να ασχολούνται με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Τόσες χώρες έχουν αναγνωρίσει το όνομα ‘Μακεδονία’ για την ΠΓΔΜ, και εμείς αντί να πετύχουμε έναν συμβιβασμό ώστε να μην πάρει όλο το όνομα, έχουμε βάλει το κεφάλι στην άμμο και παριστάνουμε την στρουθοκάμηλο», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι είναι παράλογη η αντίδραση στην σύνθετη ονομασία την ώρα που «ονομάζουμε Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Το ‘πρώην’ χαρακτηρίζει την Γιουγκοσλαβία. Άρα επί της ουσίας την αποκαλούμε ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’!».

Παρόλα αυτά, «η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το λύσει το θέμα. Όσο διατηρείται, στρέφεται εις βάρος μας, ενώ η λύση του θα μας καταστήσει παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου παρατηρώντας, ωστόσο, πως και στην γειτονική χώρα υπάρχουν εθνικιστικές φωνές, που δεν θα αφήσουν εύκολα να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση. «Αυτά τα σενάρια πρόκειται να διερευνήσουν οι δυο πρωθυπουργοί στην συνάντησή τους στο Νταβός», εκτίμησε ο ευρωβουλευτής αναφερόμενος στο ραντεβού Τσίπρα-Ζαέφ που έχει κανονιστεί να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ. «Την εξωτερική πολιτική στις δημοκρατικές χώρες κάνει η εκλεγμένη κυβέρνηση και όχι η Εκκλησία. Η Εκκλησία μόνο στο Ιράν ασκεί εξωτερική πολιτική», σχολίασε ο Στ. Κούλογλου.

Αναφορικά με τις εξελίξεις μετά το χθεσινό Eurogroup, ο ευρωβουλευτής επεσήμανε πως διακρίνεται πλέον μια ευνοϊκότερη μεταχείριση από πλευράς δανειστών προς την Ελλάδα. «Φυσικά, θα πρέπει να εφαρμόσουμε τις υποχρεώσεις μας, όμως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για καλύτερη διαπραγμάτευση επί των θεμάτων που είναι σημαντικά, όπως ο ΦΠΑ στα νησιά ή το προσφυγικό», είπε ο Στέλιος Κούλογλου.

«Πέρα, όμως, από τα 10 δισεκατομμύρια που θα αντληθούν από τις αγορές το προσεχές διάστημα, υπάρχουν και τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που έχει στα χέρια της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τα χρήματα αυτά είναι περίπου άλλα τόσα δισ. και μας έχουν υποσχεθεί ότι θα μας δώσουν», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου και σχολίασε αναφορικά με τις αντιδράσεις τις αντιπολίτευσης για το αποτέλεσμα του Eurogroup ότι «δεν γίνεται να βλέπουμε μονίμως το ποτήρι μισοάδειο. Ας το δούμε και μια φορά μισογεμάτο! Η κατάσταση αλλάζει. Πολύ αργά σίγουρα, αλλά αλλάζει!»


(Visited 176 times, 1 visits today)

Read more:
379353-o_karagkiozes_thesmos...
O καραγκιόζης θεσμός…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close