Κοινή εκδήλωση Κούλογλου με Podemos και Bloco για τις φωτιές στα δάση του ευρωπαϊκού Νότου

Permalink
Κοινή εκδήλωση με τίτλο «η Ευρώπη στις φλόγες» και θέμα την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στα δάση του ευρωπαϊκού Νότου κατά τους μήνες του καλοκαιριού πραγματοποίησαν οι ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Στεφανία Τόρες (Podemos – Ισπανία), Μαρίζα Ματίας (Bloco – Πορτογαλία) και ο Στέλιος Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου κατά την ομιλία του ανέπτυξε τις αιτίες που προκαλούν τις πυρκαγιές στην Ελλάδα σημειώνοντας ωστόσο πως η κατάσταση πλέον είναι καλύτερη συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Τόνισε επίσης ότι στην Ελλάδα γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για τα δάση, που εκτός από την προστασία τους από τις πυρκαγιές θα μεριμνά και για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην βιοποικιλότητα και του αντίκτυπου που έχουν στην οικονομία της χώρας. Τέλος υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης συνεργασιών με την Ισπανία και την Πορτογαλία για την καλύτερη αντιμετώπιση των κινδύνων που ελλοχεύουν για τα δάση του ευρωπαϊκού Νότου κάθε καλοκαίρι.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των ενώσεων πυροσβεστών της Ισπανίας, οι οποίοι παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον χώρο εργασίας τους, τους κινδύνους του επαγγέλματος και τα βήματα που γίνονται για την αλλαγή αυτών των συνθηκών.


(Visited 57 times, 1 visits today)

Read more:
Οι εθισμένοι..
Οι εθισμένοι… | Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close