Κούλογλου: Η επικαιρότητα με όρους ποδοσφαίρου

Permalink

«Η Νέα Δημοκρατία ‘προπονείται’ για το σκάνδαλο Novartis που θα σκάσει τους επόμενους μήνες, θα είναι ηχηρό, θα αφορά στελέχη της και για αυτό το λόγο κάνει αντιπερισπασμούς για να το αντιμετωπίσει, αλλά ο αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος γιατί θα έχει να αντιμετωπίσει μια διεθνή ομάδα: όχι μόνο τους Έλληνες εισαγγελείς διαφθοράς, αλλά και το FBI», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη.

«O κ. Μητσοτάκης βλέπει ότι θα χάσει εάν γίνουν οικονομικές κινήσεις που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και τους επιχειρηματίες. Κάνει, λοιπόν, φασαρία για να διακοπεί τώρα το παιχνίδι. Για τον λόγο αυτό υποβαθμίζει την πολιτική αντιπαράθεση και να την μεταφέρει σε ένα επίπεδο προσωπικών αλληλοκατηγοριών. Η κυβέρνηση, όμως, δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα αλλά να επενδύσει θετικά στο δικό της έργο που πρόκειται να κάνει από το ερχόμενο διάστημα», εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ποδόσφαιρο, όμως, φαίνεται να καθορίζει την διεθνή επικαιρότητα, καθώς στο Παρίσι ο σταθμός Βίκτωρ Ουγκώ μετονομάστηκε Βίκτωρ Ουγκώ – Λιορίς, από το όνομα του τερματοφύλακα της εθνικής Γαλλίας, δήλωσε ακόμη ο Στ. Κούλογλου επισημαίνοντας ωστόσο ότι «έτσι ξεχνούμε τους σημερινούς άθλιους, τους νέους που δεν έχουν δουλειά και είναι κινητοποιήσεις, στο όνομα μιας – πολύ όμορφης και πολύχρωμης κατά τ άλλα – νίκης. Μιας νίκης η οποία έχει φέρει σε μεγάλη αμηχανία την γαλλική ακροδεξιά, που δεν ξέρει αν θα πρέπει να υποστηρίξει την εθνική ομάδα με τους μετανάστες παίκτες ή την καθαρή και ορθόδοξη Κροατία». Επίσης, «η μαζική κινητοποίηση των Γάλλων, που ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που έγινε για την απελευθέρωση της Γαλλίας από τους ναζί, δείχνει ότι από κάπου θέλει να πιαστεί ο κόσμος μέσα σε αυτό το διεθνές περιβάλλον κρίσης αξιών και ιδανικών».

Η κρίση αυτή είναι αποτέλεσμα της πλήρους επικράτησης της διεθνούς οικονομικής ολιγαρχίας επί της πολιτικής, ανέλυσε ο ευρωβουλευτής. «Η ολιγαρχία αυτή έχει καταφέρει να περάσει ένα δικό της σύστημα αξιών που προωθεί τον πλούτο και το χρήμα ή που μας κάνει να ξεχνάμε αυτά στο όνομα κάποιων συμβόλων. Όταν λοιπόν μπαίνει το όνομα ενός δισεκατομμυριούχου παίκτη δίπλα στο όνομα του Βίκτωρος Ουγκώ,  οι φτωχοί Γάλλοι τον υμνούν ως ήρωα. Είδαμε επίσης στις ΗΠΑ τους φτωχούς Αμερικανούς άνεργους εργάτες να εκλέγουν τον Τράμπ. Αυτό δείχνει την μεγάλη κοινωνική κρίση στην οποία βρισκόμαστε».

Τέλος με αφορμή τα δημοσιεύματα για προσπάθειες επηρεασμού του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ για την συμφωνία των Πρεσπών, όπως και για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου τόνισε πως «γίνονται προσπάθειες για να επηρεαστεί η κοινή γνώμη στα δυτικά Βαλκάνια, όπου θέλουν να παίξουν παιχνίδι οι Ρώσοι αλλά και ο Ερντογάν. Η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει χαιρετίσει την συμφωνία των Πρεσπών. Προσπαθεί να ασκήσει πολιτική επιρροή στα Βαλκάνια με θρησκευτικό προσανατολισμό. Χτίζει τώρα στα Τυράννα το μεγαλύτερο τζαμί των Βαλκανίων ενώ προσεγγίζει και τον μουσουλμανικό πληθυσμό της ΠΓΔΜ». «Μέσα σε αυτό το πλαίσιο διεθνούς κρίσης εμείς πρέπει να κλείσουμε τα ανοιχτά θέματα στα βόρεια σύνορά μας και να διασφαλίσουμε τόσο την σταθερότητα στην περιοχή όσο και την οικονομική μας ανάπτυξη, ώστε να στρέψουμε την προσοχή μας στην Τουρκία που αποτελεί πραγματικό πρόβλημα γειτονίας», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.


(Visited 70 times, 1 visits today)

Read more:
EEW_p3TWsAAYj9t
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι νέες προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ε. Τσακαλώτος, Ε. Αχτσιόγλου, Σ. Κούλογλου σε μια διαδραστική εκδήλωση

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου συζητούν για τον ΣΥΡΙΖΑ, την...

Close