Κούλογλου για λιντσάρισμα Κωστόπουλου: Να αντιμετωπίσουμε τον κοινωνικό εκφασισμό και την εγκληματικότητα

Permalink

Το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου «δείχνει τάσεις εκφασισμού της κοινωνίας. Αυτές οι τάσεις, μάλιστα, ενδυναμώνονται από την εγκληματικότητα, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί. Διαφορετικά, επωφελούνται οι δυνάμεις που τρέφουν την αίσθηση ότι δεν υπάρχει νόμος και τάξη», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και στην εκπομπή Alpha Ρεπορτάζ.

Σχολιάζοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ ενόψει του προσεχούς δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «την τελική απόφαση θα πάρει ο λαός της γειτονικής χώρας, εάν κρίνει ότι είναι σημαντική για το μέλλον του η συμφωνία». Σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε ο Στέλιος Κούλογλου, «η συμφωνία είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να υπάρξει και έχει αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς».  Όμως, «η Νέα Δημοκρατία λέει ότι δεν θα την ψηφίσει. Το λέει, βέβαια, τώρα. Την ίδια στιγμή όλοι οι διεθνείς παράγοντες, εκτός από την Ρωσία και την Τουρκία, όπως και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου ανήκει η ΝΔ, χαιρετίζουν και στηρίζουν την συμφωνία. Θα είναι δύσκολο να το διαχειριστεί».

Ερωτηθείς, δε, για την επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα, και εάν θεωρεί ότι η ΝΔ φέρει ηθική ευθύνη, ο ευρωβουλευτής δήλωσε πως «θα ήταν αδιανόητο η αξιωματική αντιπολίτευση σε μια δημοκρατική χώρα να είναι ηθικός αυτουργός τέτοιων φασιστικών επιθέσεων. Παρόλα αυτά, στο παρελθόν η ηγεσία της ΝΔ δεν κράτησε την ίδια στάση και δεν καταδίκασε δηλώσεις περί ‘προδοτών’. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχατε πάρει σαφείς αποστάσεις από τις εξτρεμιστικές φωνές του κόμματός σας», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη, που συμμετείχε στο ίδιο πάνελ.

Τέλος, σχετικά με την σύλληψη των δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής της νομοθεσίας με τρόπο τέτοιο «που να αφορά όλη την κοινωνία και όχι μόνο τους δημοσιογράφους. Όσο όμως ο νόμος ορίζει ότι η συκοφαντική δυσφήμιση αντιμετωπίζεται ως αυτόφωρο αδίκημα, ο εισαγγελέας πρέπει να δράσει όπως ορίζει ο νόμος. Η ανομία βοηθά τους ισχυρούς. Η εφαρμογή των νόμων για όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις είναι αριστερή πολιτική», τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου ενώ σχολιάζοντας την δήλωση Βενιζέλου ότι το αυτόφωτο για τους δημοσιογράφους είναι αντισυνταγματικό, είπε ότι «ο κ. Βενιζέλος, ως συνταγματολόγος, θα έπρεπε να το είχε αντιληφθεί νωρίτερα αυτό».

«Η ιδέα ότι μόνο οι δημοσιογράφοι πρέπει να έχουν ασυλία κάνει κακό στην εικόνα τους. Σαφώς, πρέπει να προστατευθεί το ρεπορτάζ και η ελευθερία του λόγου, αλλά υπάρχουν καθημερινά φαινόμενα παραβίασης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που φθείρουν την δημοσιογραφία. Η αναξιοπιστία και η κατάρρευση του ελληνικού Τύπου είναι οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Αυτά είναι αλληλένδετα», εξήγησε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.


(Visited 66 times, 1 visits today)

Read more:
13 apr
Σαν σήμερα 13 Απριλίου – Απόσπασμα από την «Κενή Διαθήκη του Μωυσή»

Η «κενή διαθήκη του Μωυσή» είναι το νέο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου, εμπλουτισμένο με 25 απολαυστικές γελοιογραφίες του Γιάννη Δερμεντζόγλου,...

Close