Κούλογλου: Η κυβέρνηση ξεθάβει το πτώμα της τρομοκρατίας

Permalink

«Χθες ακυρώθηκαν τα συσσίτια στα σχολεία για 185.000 μαθητές. Δε συζητάμε όμως για τις ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, αλλά για τον Κουφοντίνα. Γιατί με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα ξεχαστούν όλα τα φλέγοντα ζητήματα από τον Λιγνάδη μέχρι την πανδημία και θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε δύσκολη θέση. Βέβαια, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, οι πρώην βουλευτές της ΝΔ ή ο πρώην γαμπρός του κ. Μητσοτάκης, ο κ. Δημητριάδης, που κάλεσαν την κυβέρνηση να μην αφήσει τον Κουφοντίνα να πεθάνει, δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Κόκκινο Πάτρας και στους Βίκυ Δρακούλη και Θάνο Χριστακόπουλο.

«Μπορεί το παιχνίδι να βγαίνει επικοινωνιακά, αλλά οι επιπτώσεις είναι καταστροφικές. Οι 110 αστυνομικοί φυλάνε το “σκήνωμα” του Κουφοντίνα, όπως είπε ο συνδικαλιστής αστυνομικός κ. Μπαλάσκας, και η κυβέρνηση ξεθάβει την τρομοκρατία τύπου 17 Νοέμβρη στην Ελλάδα. Μετατρέπει τον Κουφοντίνα σε ήρωα σε ένα μικρό κομμάτι νέων», συνέχισε.

Για την υπόθεση Λιγνάδη, ο Στ. Κούλογλου είπε πως «είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός είχε πει στην κα Μενδώνη να διορίσει τον Λιγνάδη. Είναι μια υπόθεση κράτα με να σε κρατώ. Ο κ. Μητσοτάκης τη διατήρησε στην θέση της και εκείνη είπε ότι ήταν δική της επιλογή ο Λιγνάδης. Είναι ένα κυνικό παιχνίδι αυτό που παίζεται».

Βέβαια, όπως παρατήρησε ο ευρωβουλευτής, ο κυνισμός της κας Μενδώνη δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Όπως καταγράφεται και στο βιβλίο του «Η Βίβλος του Μωϋσή», η κα Μενδώνη «είχε καθαιρέσει με πολύ συνοπτικές διαδικασίες την πολύ επιτυχημένη διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Μάλιστα, δε μπήκε καν στον κόπο ούτε είχε τον πολιτισμό και την ευγένεια να τους ενημερώσει. Οι άνθρωποι της διοίκησης έμαθαν για την καθαίρεσή τους από τα ΜΜΕ».

Εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από το νέο του βιβλίο, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι «ήδη από τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη μου έκανε εντύπωση ο κυνισμός στις δηλώσεις και στις πράξεις. Επίσης εντυπωσιακή ήταν η πλήρης αθέτηση και διάψευση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα των υποσχέσεων που είχαν δώσει προεκλογικά. Όλες οι κυβερνήσεις το κάνουν αυτό, αλλά εδώ είχαμε ριζική ανατροπή από την αρχή. Για παράδειγμα, ο κ. Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει μικρό και ευέλικτο σχήμα και τελικά παρουσίασε ένα τεράστιο, χωρίς συμμετοχή γυναικών. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι ενώ ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι δε θα κοιμούνται κάποιοι τα βράδια υπό το βάρος των ευθυνών για το Μάτι, δέκα μέρες μετά την ορκομωσία της κυβέρνησης διορίστηκε γ.γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο αστυνομικός που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης στο Μάτι. Θα χρειαζόταν εγκυκλοπαίδεια για να χωρέσω όλα τα παραδείγματα».

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:  https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/02032021a


(Visited 7 times, 1 visits today)

Read more:
Πίτσες μπλε..
Πίτσες μπλε…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close