Παραίτηση Στ. Κούλογλου από το tvxs.gr, που δυναμώνει συνεχώς

Permalink

Λόγω της εισόδου του στην Ευρωβουλή, ο Στέλιος Κούλογλου παραιτήθηκε από την διεύθυνση του tvxs, στο οποίο θα παραμείνει ως τακτικός αρθρογράφος. Τον διαδέχεται ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Κογιάννης. Έξι χρόνια μετά την ίδρυση του, το tvxs κερδίζει συνεχώς σε επισκεψιμότητα: τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Google Analytics, 1.200.000 μοναδικοί χρήστες επισκέφθηκαν τις σελίδες του, αριθμός που κατατάσσει το tvxs ανάμεσα στα μεγαλύτερα ενημερωτικά site της χώρας.

Οι συνολικές επισκέψεις (όσων δηλαδή επισκέφτηκαν το tvxs περισσότερες από μια φορά το μήνα) έφτασαν αισίως στα 3,5 εκατ., ενώ στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του το tvxs διεκδικεί την 1η θέση: ο μέσος όρος παραμονής των επισκεπτών είναι από τους μεγαλύτερους και οι χρήστες του tvxs είναι ανωτέρου και ανωτάτου μορφωτικού επιπέδου.

Η συνεχής ανοδική πορεία του tvxs.gr οφείλεται στο γεγονός ότι κερδίζει την μάχη της αξιοπιστίας, όπως φάνηκε και από τις δημοσκοπικές εκτιμήσεις στις πρόσφατες εκλογές: οι μετρήσεις της Palmos Analysis για το tvxs.gr προέβλεψαν με απόλυτη ακρίβεια το εκλογικό αποτέλεσμα, με σημαντική διαφορά από τις άλλες εταιρείες. Τις τελευταίες μέρες το tvxs και ο Στέλιος Κούλογλου παρουσιάστηκαν με συνεντεύξεις στις μεγαλύτερες εφημερίδες(New York Times, Le Monde, Guardian, Die Zeit) σε διεθνείς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στέλεχος πολλών ΜΜΕ, ο Γιώργος Κογιάννης διετέλεσε διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ τη «χρυσή περίοδο» μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, όταν το δελτίο ειδήσεων ανέκτησε την αξιοπιστία του και η ΕΡΤ κέρδισε τα πρωτεία θεαματικότητας στην μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, για πρώτη φορά μετά την εμφάνιση της ιδιωτικής τηλεόρασης το 1989.

Με αφορμή την αποχώρηση του από το τιμόνι του tvxs, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε: «Αγνοώντας κάθε είδους πιέσεις και κακόβουλες επιθέσεις, οι πρόσφατες επιτυχίες δείχνουν τον δρόμο: είμαι βέβαιος ότι το tvxs θα συνεχίσει την πορεία που χαράξαμε από το 2008, παραμένοντας πιστό στις αρχές της αλήθειας, του επαγγελματισμού, του σεβασμού της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της ανεξάρτητης ενημέρωσης».

Ακούστε παρακάτω όσα o Σ. Κούλογλου δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» για την αποχώρηση του: «Στην ευρωβουλή θα ασχοληθώ με τα Media, τις γερμανικές αποζημιώσεις και θα συνεχίσω την αρθρογραφία».

Ακουστικό στο link.


(Visited 74 times, 1 visits today)

Read more:
195053-179878-screen_shot_2015-07-07_at_8.25.43_m.m.
Kούλογλου προς Κομισιόν: μόνο τα λεφτά σας ενδιαφέρουν;

Ο Στέλιος Κούλογλου ζητάει από την Κομισιόν να απαντήσει για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει απέναντι στις χώρες που δεν...

Close