Μήνυμα ενάντια στον φασισμό

Permalink

Ισχυρό μήνυμα ενάντια στον φασισμό, το ναζισμό και τη Χρυσή Αυγή έστειλαν χθες από το Ευρωκοινοβούλιο τριάντα περίπου επιζώντες των ναζιστικών θηριωδιών από μαρτυρικές πόλεις της Ελλάδας, όλοι προσκεκλημένοι του Ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κούλογλου στη συζήτηση και προβολή του ντοκιμαντέρ «Νεοναζί: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης».

Οι επιζώντες κατέθεσαν, μπροστά στο υπεράριθμο και συγκλονισμένο κοινό που έδωσε το παρόν, την προσωπική τους μαρτυρία από τα εγκλήματα του ναζισμού σε Καλάβρυτα, Δίστομο, Κάνδανο, Κλεισούρα, Κομμένο και Βύρωνα και τοποθετήθηκαν στο ζήτημα της αντιμετώπισης του νεοναζιστικού κινδύνου.

Στη συζήτηση και προβολή παρεβρέθη η Γερμανίδα επικεφαλής της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Gabi Zimmer, η οποία ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κούλογλου γι αυτή την πρωτοβουλία, εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας και κάλεσε τη Γερμανία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα.

Παράλληλα, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ο κ. Κούλογλου κατήγγειλε ρητά τις έμμεσες απειλές που δέχθηκε νωρίτερα, κατά τη διάρκειας της ημέρας, από την Ευρωομάδα της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την προβολή της ταινίας του, η οποία σκιαγραφεί τη σχέση της Χρυσής Αυγής με τα εγκλήματα του ναζισμού.

Στην ενέργεια της Χρυσής Αυγής ο κ. Κούλογλου απάντησε με πρωτότυπο τρόπο, προβάλλοντας στους παριστάμενους της εκδήλωσης φωτογραφίες μελών της Χ.Α. με ναζιστικά σύμβολα, ναζιστικό χαιρετισμό και Γερμανούς νεοναζί.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες.

Χάρη στη σύσσωμη παρέμβαση της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και το σχετικό διάβημα προς τον κ. Σουλτς, αποτράπηκε επίσης η εκδήλωση, την οποία είχε οργανώσει την επόμενη ημέρα το φιλοναζιστικό κόμμα της Γερμανίας NPD, με καλεσμένο τον ιστορικό Daving Irving, γνωστό αρνητή του Ολοκαυτώματος.

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες

Βίντεο και φωτογραφίες : Βασίλης Κατσαρδής

***

Σχετικό άρθρο: Τις απειλές της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει στον Σούλτς ο Σ. Κούλογλου


(Visited 34 times, 1 visits today)

Read more:
Screen Shot 2018-11-12 at 10.27.02
Κουλογλου στον ΣΚΑΙ για την κυβερνητική αποτυχία στο προσφυγικό.

Την αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα και την κατάσταση στα νησιά, επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,...

Close