Κούλογλου στο RTL: Θέλουν να κάνουν την Ε.Ε. φυλακή των λαών και της δημοκρατίας [video]

Permalink

«Το ζήτημα είναι πολιτικό κι όχι οικονομικό» δηλώνει ο Στέλιος Κούλογλου στο RTL αναφορικά με την έως τώρα αποτυχία να κλείσει συμφωνία μεταξύ δανειστών και ελληνικής κυβέρνησης. «Δε θέλουν να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί κι άλλες χώρες θα θελήσουν να αλλάξουν την πολιτική της λιτότητας» σημειώνει ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Κούλογλου η κυβέρνηση έχει κάνει όλες τις απαραίτητες παραχωρήσεις «παρότι κάποιες έρχονται σε αντίθεση με τις προεκλογικές μας υποσχέσεις». «Δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε άλλες παραχωρήσεις που θα ήταν καταστροφικές ή αυτοκτονικές τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για την ίδια τη χώρα» σημειώνει.

«Λέμε ναι στις μεταρρυθμίσεις κι έχουμε κάνει σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις από οποιαδήποτε χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Το ζήτημα εδώ είναι πολιτικό και όχι οικονομικό» προσθέτει ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και τονίζει: «δεν πρόκειται για οικονομικές απαιτήσεις αλλά για μια πολιτική επιχείρηση να απαξιωθεί και να πέσει η ελληνική κυβέρνηση».

Στη συνέχεια ο Στέλιος Κούλογλου επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση «σέβεται τους όρους του παιχνιδιού αλλά θέλει να αλλάξει λίγο την πολιτική». «Μπορούμε να το κάνουμε αυτό μετά τις εκλογές ή όχι» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Οι ψηφοφόροι μιας χώρας μπορούν να αλλάξουν την πολιτική της μέσω των εκλογών; Αν όχι, τότε θα επωφεληθεί η ακροδεξιά και η Χρυσή Αυγή. Τι είναι ευρωζώνη; Μια φυλακή των λαών και της δημοκρατίας;». Σε ερώτηση αν ο ίδιος πιστεύει ότι η ευρωζώνη είναι φυλακή, ο Στέλιος Κούλογλου απαντά: «Όχι! Λέω ότι θέλουν να την κάνουν φυλακή των λαών και της δημοκρατίας!»

Δείτε το video και πατήστε CC στην κάτω δεξιά γωνία για τους υπότιτλους στα ελληνικά:


(Visited 30 times, 1 visits today)

Read more:
358520-23319224
Ουκρανία: Ο πόλεμος του σούπα-μούπες

Προχθές Τετάρτη, ήταν η μέρα που θα ξεκινούσε η ρωσική εισβολή. Την είχε προαναγγείλει τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας...

Close