Η Διέξοδος από την κρίση: Ημερίδα για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα από τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου

Permalink

Τα εργαλεία για τη μείωση της νεανικής ανεργίας και τη συγκράτηση του διαρκώς αυξανόμενου ρεύματος των νέων που εγκαταλείπουν τη χώρα προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό, θα παρουσιαστούν στην ημερίδα με θέμα: «Ενίσχυση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας: η διέξοδος από την κρίση» που οργανώνει την Τρίτη 10 Noεμβρίου, 2015, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Στέλιος Κούλογλου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Η ημερίδα εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο δράσης του ευρωβουλευτή, που αποσκοπεί στην οργάνωση συναντήσεων και εκδηλώσεων υπέρ της απασχόλησης των νέων, της προώθησης της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, της παρουσίασης και της στήριξης ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, αλλά και στη διαμόρφωση ενός «οδικού χάρτη» που θα παρουσιαστεί σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιοι για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα δώσουν οδηγίες στους νέους για το πως μπορούν και να αξιοποιήσουν εκπαιδευτικά και επιχειρηματικά προγράμματα της ΕΕ, όπως το Εράσμους + και το Εράσμους για νέους επιχειρηματίες που αποσκοπούν στην τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος, μέσω της ανάπτυξης επιχειρηματικών δεξιοτήτων και στάσεων, ιδίως στους νέους επιχειρηματίες, με απώτερο στόχο τη δυνατότητα έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, θα διευκρινίσουν τους τρόπους για την πρόσβαση σε χρηματοδότηση για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα αναλύσουν το θεσμό της Ευρωπαϊκής Εγγύησης Νέων, που ευελπιστεί να εξασφαλίσει σε κάθε νέο εντός της ΕΕ το δικαίωμα σε θέση εργασίας, μαθητεία, πρόσθετη επιμόρφωση ή συνδυασμένη εργασία και επιμόρφωση μετά από μέγιστη περίοδο τεσσάρων μηνών ανεργίας.

Το παρόν θα δώσουν επίσης εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και δικτύων, όπως το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νέων Καινοτόμων και η πρωτοβουλία Reload Greece που επικεντρώνεται στην εκπαίδευση νέων ανθρώπων που προέρχονται από χώρες που πλήττονται περισσότερο από την ύφεση (όπως η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία) βοηθώντας τους να διαμορφώσουν καινοτόμες ιδέες και να τις μετατρέψουν σε επιχειρήσεις.

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας είναι αφιερωμένο στην παρουσίαση καλών πρακτικών και έως τώρα επιτυχημένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στους τομείς της αγροοικονομίας, της γαστρονομίας, του πολιτισμού, του τουρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της τεχνολογίας, της επικοινωνίας και των μεταφορών και παρουσιάζουν μεγάλες προοπτικές για το μέλλον.


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, 10:00 – 13:00 στην αίθουσα ASP 1-G2


(Visited 55 times, 1 visits today)

Read more:
217168-15640121
Άρθρο Στ. Κούλογλου: Στον πόλεμο, επιλέγεις εσύ πότε θα δώσεις τη μάχη

Για όσους είχαν ακόμη αμφιβολίες, η τελευταία συνέντευξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι εξόχως αποκαλυπτική. Γιατί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχεται...

Close