Κούλογλου στον alpha 989 για το προσφυγικό: Η ευρωπαϊκή ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Permalink

Εδώ το ηχητικό:

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλολγου μίλησε στις 4 Δεκεμβρίου στον Alpha 989 και στους δημοσιογράφους Νικόλα Κανακάρη και Χριστίνα Ιορδανίδου για την προσφυγική κρίση και την περίπτωση έξωσης της χώρας από τη συνθήκη Σένγκεν. Όπως είπε ο ίδιος, στην ΕΕ υπάρχει μεγάλη ασυμφωνία, έλλειψη στρατηγικής και έλλειψη ηγεσιών που να βρίσκονται στο ύψος των περιστάσεων με αποτέλεσμα την αναζήτηση ενός αποδιοπομπαίου τράγου, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση λόγω έλλειψης διαπραγματευτικού ατού είναι και πάλι η Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Στέλιο Κούλογλου, υπάχουν χώρες – «δορυφόροι» κυρίως της Γερμανίας, οι οποίες με πρόσχημα τη μη σωστή λειτουργία των κέντρων καταγραφής των μεταναστών, hot spots, στην Ελλάδα, κατηγορούν εκ νέου τη χώρα, προκειμένου να μην δεχτούν πρόσφυγες παραβιάζοντας έτσι τις επίσημες αποφάσεις. Στο σημείο αυτό, ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε για υποκρισία της ευρωπαϊκής ηγεσίας απέναντι στις εκκλήσεις της Ελλάδας για ενισχύσεις, ενώ επέκρινε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το γεγονός ότι δείχνει ιδιαίτερη σκληρότητα στην εφαρμογή της λιτότητας αλλά όχι στην επιβολή μέτρων απέναντι σε χώρες που δεν ανταποκρίνονται στα συμφωνηθέντα για το προσφυγικό.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως μια από τις προτεραιότητες του ίδιου και των συναδέλφων του στην Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, την ενημέρωση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και υπογράμμισε τη σημασία που έχει η υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, μέσα στα χρονικά περιθώρια που έχουν οριστεί, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλες αφορμές για προσχήματα.

Τέλος, χαρακτήρισε «τελείως απίθανο» το ενδεχόμενο έξωσης της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν, καθώς σύμφωνα και με τις πρόσφατες δηλώσεις Γιούνκερ, το ξήλωμα της Σένγκεν είναι και ξήλωμα του ευρώ και κατεπέκταση της ΕΕ και προειδοποίησε ότι η σκληρότητα και η έλλειψη αλληλεγγύης που επιδείχθηκε απέναντι στην Ελλάδα, καθόλη τη διάρκεια της κρίσης, με κορύφωση το καλοκαίρι, ήταν η προαναγγελλία μιας πολύ μεγάλης κρίσης που με αφορμή το προσφυγικό ξαναβγαίνει στην επιφάνεια.


(Visited 91 times, 1 visits today)

Read more:
Abstract digital human face
Τι αλλάζει στη ζωή μας η Τεχνητή Νοημοσύνη;

Η ανάπτυξη και η ευημερία της Ευρώπης συνδέονται με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών και τη διαχείριση δεδομένων. Η τεχνητή νοημοσύνη...

Close