Κούλογλου: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στρουθοκαμηλίζει στο προσφυγικό

Permalink

Ο Στέλιος Κούλογλου, σε συζήτηση στην εκπομπή «Europe» της ΕΡΤ1 με την Εύα Μπούρα στην οποία συμμετείχαν οι ευρωβουλευτές Ελίζα Βόζενμπεργκ (ΝΔ), Νίκος Ανδρουλάκης (Δημοκρατική Συμπαράταξη) και Νότης Μαριάς (Ανεξάρτητος), επισήμανε πως η γενική στάση της Επιτροπής είναι να κουκουλώνει τα πάντα στο θέμα του προσφυγικού και να βρίσκει προσωρινές λύσεις. Οι ουσιαστικές αιτίες, η φτώχια, οι πόλεμοι, δεν αντιμετωπίζονται καθόλου και δεν απαντάται το βασικό ερώτημα για τον πρακτικό ρόλο στο Αιγαίο και τα όρια εμπλοκής της δύναμης ταχείας επέμβασης που βρίσκεται υπο σχεδιασμό.

Ο κ. Κούλογλου ανέφερε πως στην πραγματικότητα η λύση είναι παγίδα, σχεδιασμένη ώστε να απορριφθεί από την Ελλάδα για να την μετατρέψουν για άλλη μία φορά σε αποδιοπομπαίο τράγο ενώ η χώρα έχει ζητήσει εδώ και δεκαετίες από την Ε.Ε. να εγγυηθεί με ουσιαστικό τρόπο τα εξωτερικά της σύνορα.

Ακολουθεί ολόκληρη η συζήτηση:


(Visited 72 times, 1 visits today)

Read more:
180154-coolteliko
Κούλογλου στο BBC Radio: Η Ευρώπη καταρρέει

Δριμύτατη κριτική στους Ευρωπαίους εταίρους ως προς τη στάση τους απέναντι στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών ασκεί, μέσω...

Close