Στέλιος Κούλογλου: Τι είναι η TISA που προωθούν τα οικονομικά λόμπυ

Στην συμφωνία TISA (Διεθνή Συμφωνία Εμπορίου Υπηρεσιών) αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, εξηγώντας τι είναι, πώς θα επηρεάσει τη ζωή μας αλλά και γιατί η Ευρωπαϊκή Αριστερά είναι κάθετα αντίθετη.
«Η TISA είναι η δίδυμη αδερφή της TTIP, μια συμφωνία που προωθούν τα οικονομικά λόμπυ, και ο σκοπός τους είναι η απορρύθμιση και η υποβάθμιση των κοινωνικών κεκτημένων σε όλες τις υπηρεσίες. Υγεία, παιδεία, ταχυδρομικές υπηρεσίες, οικονομικές υπηρεσίες, σχεδόν όλες» εξηγεί ο Στέλιος Κούλογλου και προσθέτει:

«Στην Ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είμαστε αντίθετοι σ’ αυτή τη συμφωνία, πιστεύουμε ότι η διεθνής συμφωνία που ήδη υπάρχει, όπως η GATS, είναι αρκετή, και θέλουμε να διαφυλάξουμε τα κοινωνικά κεκτημένα, τα εργατικά δικαιώματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι δε θέλουν να υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες στην Ευρώπη, ούτε να ιδιωτικοποιηθούν ή να απελευθερωθούν, ή να είναι χαμηλότερης ποιότητας και υψηλότερου κόστους».

«Αυτό που κάνουν εκείνοι που προωθούν τη συμφωνία TISA, είναι, όπως και με την TTIP, να την κρατήσουν κρυφή όσο γίνεται. Να την κρατήσουν σχεδόν μυστική. Εμείς, οφείλουμε να επιμείνουμε, και να δείξουμε ότι είναι μια πολύ σημαντική συμφωνία, και πρέπει να την καταπολεμήσουμε. Και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι το κατάλληλο μέρος γι” αυτό» καταλήγει.

Δείτε εδώ τη δήλωση:


(Visited 180 times, 1 visits today)

Read more:
193734-kouloglou1
«Πεθαίνοντας στο γέλιο»: Mεγάλο αφιέρωμα Κούλογλου για το Charlie Hebdo στο Ευρωκοινοβούλιο

Μεγάλο αφιέρωμα στο Charlie Hebdo, την ελευθερία έκφρασης και το πολιτικό χιούμορ, ένα χρόνο μετά τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία...

Close