«Να μην μπούμε στη λογική της επανάληψης του περσινού θρίλερ» Συνέντευξη Κούλογλου στον Αθήνα 9.84

Permalink

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 ο Στέλιος Κούλογλου ανέφερε πως υπάρχει ακόμη δυσπιστία από τους δανειστές απέναντι στην Ελλάδα εξαιτίας των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίες δεν ολοκλήρωναν όσα είχαν υποσχεθεί. Η γενική όμως εικόνα είναι πλέον πως σε σύγκριση με τις προηγούμενες η σημερινή κυβέρνηση έχει τηρήσει κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα.

Υπάρχει κοινή διάθεση από Ε.Ε. και Κομισιόν ώστε να υπάρξει συμφωνία που θα στηρίξει την κυβέρνηση που αντιμετωπίζει και το προσφυγικό πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε διαφωνίες μεταξύ των δανειστών με κάποιες πλευρές να θέτουν διαρκώς καινούργια θέματα πέρα από την συμφωνία του καλοκαιριού.

Δεν μπορούν οι δανειστές να υιοθετήσουν “λογική τοκογλύφου”, την άπληστη λογική του ζητώ όλο και περισσότερα. Η κα. Μέρκελ πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσει ότι πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και όχι να λειτουργεί με τις δημοσκοπήσεις.

Η συμφωνία πρέπει να κλείσει πριν το δημοψήφισμα για το Brexit αλλιώς θα επηρεάσει την ψηφοφορία. Δεν πρέπει να μπούμε στην επανάληψη του περσινού θρίλερ, μέρα με μέρα για τη συμφωνία. Αν υπάρξει αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα θα υπάρξουν επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ


(Visited 194 times, 1 visits today)

Read more:
Untitled
Κούλογλου: Το ποτήρι είναι μισογεμάτο αλλά δεν έχει γεμίσει τελείως

"Το ποτήρι είναι στην ουσία μισογεμάτο αλλά δεν έχει γεμίσει τελείως" δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου σχολιάζοντας την πρόσφατη συνεδρίαση του...

Close