Κούλογλου: Να μην τιμωρούμε δημοσιογράφους για ερωτήσεις τους αλλά να αποφεύγουμε και την προσωποποίηση

Permalink

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο STAR σχολίασε ότι «οι δημοσιογράφοι πρέπει να αφήνονται να κάνουν ελεύθερα τη δουλειά τους ανέξαρτητα αν ανήκουν στη μία παράταξη ή στην άλλη ή αν έχουν φωτογραφηθεί με τον έναν πολιτικό ή τον άλλο και δεν πρέπει να τιμωρούνται σε καμία περίπτωση για τις ερωτήσεις που θέτουν. Το θέμα των ερωτήσεων που θέτουν οι δημοσιογράφοι είναι θέμα αυτορρύθμισης των ίδιων των δημοσιογράφων και όχι των πολιτικών να τους ρυθμίσουν ή να τους τιμωρήσουν».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «καλό θα είναι οι ερωτήσεις που τίθενται να μην προσωποποιούνται, γιατί όταν προσωποποιούνται χάνουν την πολιτική τους βαρύτητα και δε συνιστούν μια ψύχραιμη και αντικειμενική προσέγγιση της πραγματικότητας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιθέσεις σε δημοσιογράφους που καταφεύγουν σε αυτή την, κατά τη γνώμη μου αντιδεοντολογική συμπεριφορά, πρέπει να ξεκινούν από τους πολιτικούς. Αυτό είναι θέμα δικού μας κώδικα δεοντολογίας.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:


(Visited 90 times, 1 visits today)

Read more:
o_telikos_mekhanismos_diereuneses...
Ο κύριος Χρυσοχοΐδης, η δολοφονία Φλόιντ και η Witness. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Οι Έλληνες υπουργοί θα πρέπει να παρακολουθούν και τις διεθνείς εξελίξεις. Παραδείγματος χάριν ο κ. Χρυσοχοΐδης, καταφέρθηκε τις προάλλες εναντίον του «βιντεοσκοπικού...

Close