Κούλογλου: Η στάση των Ελλήνων στο προσφυγικό, θα βοηθήσει στην αποδέσμευση κονδυλίων και για την Θάσο

Permalink

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μίλησε στον ρ/σ Στο Κόκκινο Καβάλας και αναφέρθηκε στη γραπτή ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν σχετικά με τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν σε μεγάλο βαθμό διάφορες περιοχές της Ελλάδας, και ιδιαιτέρως τη Θάσο. Με την ερώτηση αυτή, ο ευρωβουλευτής ζήτησε αφενός να επισπευθεί η ενίσχυση που προβλέπεται από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ στα κράτη μέλη που έχουν πληγεί από τέτοιου είδους εκτεταμένες καταστροφές και να εξεταστεί η περίπτωση έκτακτης ενίσχυσης από διαρθρωτικά ταμεία της περιόδου 2014-2020 που αφορούν και την πρόληψη άλλα και την αποζημίωση των κατοίκων των πληγέντων περιοχών.

«Πρέπει τώρα να γίνουν πολύ σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στη Θάσο σαν πρώτο βήμα, άρα το πακέτο των δικών μας διεκδικήσεων μπορεί να διευρυνθεί και να μη συμπεριλάβει μόνο την αποζημίωση από τις καταστροφές αλλά και τη δημιουργία υποδομών». Ο ευρωβουλευτής θεώρησε ότι αυτό είναι κάτι που θα το ακούσουν με θετικό τρόπο στην Κομισιόν. Όπως είπε, υπάρχουν κονδύλια που συνήθως διατίθενται τόσο στο δήμο και στην κυβέρνηση για να κάνει τα απαραίτητα έργα αλλά και προσωπικά σε κατοίκους που έχουν πληγεί αλλά και σε κυβερνητικό επίπεδο» .

«Όσο κανείς ρωτά την Κομισιόν, δημοσιοποιεί το θέμα, τόσο περισσότερο ευαισθητοποιείται και η κοινή γνώμη και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πιέζεται η Κομισιόν για να ανοίξει περισσότερα κονδύλια ή να επιταχύνει τις διαδικασίες αποζημίωσης» σημείωσε επίσης.

«Το θέμα είναι να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και να πάρουμε το μεγαλύτερο δυνατό κονδύλι και να αξιοποιήσουμε όλους τους δυνατούς πόρους», τόνισε.

Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής επισημαίνει επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση καθώς εφαρμόζει ένα εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και ότι έχει σηκώσει ένα δυσανάλογο βάρος λόγω των προσφυγικών ροών. Επειδή η στάση των Ελλήνων στο προσφυγικό, στους αντίποδες των άλλων χωρών, έχει εκτιμηθεί πάρα πολύ θετικά, ο Στέλιος Κούλογλου εκτίμησε «ότι αυτό θα βοηθήσει τώρα και είναι καλό στις κινήσεις που κάνουμε να το τονίσουμε».

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:


(Visited 97 times, 1 visits today)

Read more:
DSC08376
Προσφυγικό: Το αυγό του Κολόμβου; Σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου

Την ιδέα έριξε στην «Αυγή» ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης και μοιάζει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. «Πιστεύω αντί για μεγάλους χώρους φύλαξης,...

Close