Συνέντευξη Στ. Κούλογλου για Dijsselbloem Nights στον Ρ/Σ Στο Κόκκινο

Permalink

Για το διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, Dijsselbloem Nights, που διοργανώνει απόψε και αύριο στις Βρυξέλλες με τη συνεργασία ευρωβουλευτών από διαφορετικές πολιτικές ομάδες, μίλησε σήμερα ο Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ Στο Κόκκινο και τους δημοσιογράφους, Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Νίκο Σβέρκο.

Η πρωτοβουλία αυτή για την ανάδειξη του πολιτισμού των χωρών του Νότου αποτελεί απάντηση στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ και βρήκε ανταπόκριση από ευρωβουλευτές αρκετών χωρών (Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Κύπρος, Γαλλία, αλλά και Γερμανία) που ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές ομάδες: «Η υποδοχή ήταν θερμή γιατί όλοι θεωρούν ότι αυτά τα στερεότυπα έχουν παίξει πολύ κακό ρόλο και διασπούν την Ευρώπη. Εμείς θέλουμε με έναν ειρηνικό και διαφορετικό τρόπο, γλεντώντας, ν’ απαντήσουμε στον Ντάισελμπλουμ, αντιπαραβάλλοντας ποιοτικά στοιχεία».

Όπως ανέφερε, η αποψινή βραδιά ξεκινά με ελληνικές γεύσεις και με συναυλία ελληνικής μουσικής στην οποία συμμετέχει, μεταξύ άλλων και η γνωστή Ελληνίδα μουσικός, Ευανθία Ρεμπούτσικα, που η δουλειά της συνδυάζει την παράδοση με μοντέρνα στοιχεία: «Θέλαμε να δείξουμε ότι οι χώρες αυτές έχουν παράδοση, αλλά είναι και μοντέρνες», είπε καταλήγοντας.

Σχετικά με την πρόσκληση Αλ. Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ για προοδευτική διακυβέρνηση μετά τα μνημόνια

Ο Στέλιος Κούλογλου χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού: «Πρέπει κάποια στιγμή η αριστερά με την κεντροαριστερά να συμβαδίσουν. Δεδομένου ότι η Ευρώπη γυρνάει προς τη δεξιά και την ακροδεξιά, είναι απαραίτητο να υπάρξει μια συμμαχία, ένας διαφορετικός πόλος που να υπερασπίζεται τα κεκτημένα και το κοινωνικό κράτος — όλα αυτά δηλαδή που η δεξιά θέλει να ισοπεδώσει. Αυτό έχει γίνει σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου. Έχουμε πάρει αρκετές πρωτοβουλίες και με τον Δ. Παπαδημούλη και την Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus), την ομάδα που έχουμε φτιάξει με Πράσινους και Σοσιαλιστές ευρωβουλευτές.

Το ερώτημα είναι, πώς είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ ν’ αντιδρά αρνητικά, μ’ αυτόν τον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, ενώ οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές -η ευρωομάδα δηλαδή στην οποία ανήκει- είναι φανατικά υπέρ αυτής της διαδικασίας κι έχουν επανειλημμένως υποστηρίξει την ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια της να απαλλαγεί από την ομηρία των δανειστών και του κ. Σόιμπλε».

«Νομίζω ότι στο βάθος του μυαλού της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ δεν έχει απορριφθεί η ιδέα να συγκυβερνήσουν ξανά με τη ΝΔ, αν τους δοθεί η ευκαιρία», συμπλήρωσε. «Γιατί όλα αυτά που λέει η κ. Γεννηματά με τόσο κατηγορηματικό τρόπο, στην πραγματικότητα την πηγαίνουν κατευθείαν στην αγκαλιά του κ. Μητσοτάκη».

Ερωτηθείς, τέλος, εάν η προοδευτική διακυβέρνηση μετά τα μνημόνια στην οποία αναφέρθηκε ο Αλ. Τσίπρας  θα σημάνει στο μέλλον και τη λήξη της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Στ. Κούλογλου απάντησε: «Υποθέτω ναι, διότι αυτή η συμμαχία ήταν σχεδόν αναγκαστική κι έγινε για ν’ αντιμετωπιστούν στην πρώτη φάση τα μνημόνια, αλλά και για να καλυφθεί η ανάγκη που υπήρχε για κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

 


(Visited 52 times, 1 visits today)

Read more:
346966-15
Καμπανάκι για την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση

Οι τελευταίες έρευνες της κοινής γώμης, δημοσιευμένες και κρυφές, σίγουρα συνιστούν μια σοβαρή προειδοποίηση για την κυβέρνηση και τον κ....

Close