Μεγάλη επιτυχία η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων Dijsselbloem Nights. Απάντηση Ντάισελμπλουμ σε Στέλιο Κούλογλου

Permalink

Με μεγάλη προσέλευση, μουσική και φαγητό από την Ελλάδα και την Πορτογαλία και σε ατμόσφαιρα γιορτινή, όπως άρμοζε στην περίπτωση, πραγματοποιήθηκε χτες η πρώτη βραδιά των εκδηλώσεων «Dijsselbloem Nights: Πολεμώντας τα Στερεότυπα», που διοργανώνουν και παρουσιάζουν στις Βρυξέλλες ευρωβουλευτές από διάφορες πολιτικές ομάδες. Το διήμερο των εκδηλώσεων, που διοργανώθηκε χάρη σε μια ιδέα του Στέλιου Κούλογλου, αποτελεί μια πρωτότυπη διαμαρτυρία, μια γιορτή με πολιτικό μήνυμα σε απάντηση των δηλώσεων που είχε κάνει εναντίον των Νοτίων πριν λίγο διάστημα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Εurogroup.

Παρότι δε παραβρέθηκε, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, απάντησε μέσω του γραφείου του στην επιστολή-πρόσκληση που του απηύθυνε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και την οποία συνυπέγραψαν οι συνδιοργανωτές ευρωβουλευτές: «Μοιραζόμαστε τη φιλοδοξία και το στόχο σας να πολεμηθούν τα στερεότυπα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υψώνουμε τα ποτήρια μας και πίνουμε στην υγεία του κ. Ντάισελμπλουμ», είπε ο Στέλιος Κούλογλου, ανοίγοντας τη βραδιά. «Τον ευχαριστούμε που μας ένωσε!», συμπλήρωσε, η Πορτογαλίδα ευρωβουλευτής Marisa Matias (GUE/NGL-Bloco de Esquerda). «Βρίσκομαι εδώ γιατί είμαι Ευρωπαία», είπε τέλος, η Γερμανίδα πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς και ευρωβουλευτής του Die Linke, Gabi Zimmer.

35198130450_a6ea7ffa67_z

Το μουσικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τον DJ Skar στα decks, ακολούθησε το Laikorama ενώ στη συνέχεια, η Ευανθία Ρεμπούτσικα μαζί τους συνεργάτες της Ηλία Παντελιά, Πάνο Δημητρακόπουλο και Ορέστη Καλαμπαλίκη ξεσήκωσαν το κοινό. H βραδιά έκλεισε με το DJ set της Marisa Matias σε ένα πραγματικό πάρτυ που συνεχίστηκε ως αργά.

35454769581_cb24c2dac6_z35198128610_1021683d40_z

«Είναι πολύ ουσιαστική αυτή η δουλειά. Δεν πάμε μόνο να διασκεδάσουμε ή να κάνουμε πλάκα με τον Ντάισελμπλουμ», δήλωσε χθες λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. «Εάν δεν πολεμήσουμε αυτά τα στερεότυπα που υπάρχουν εναντίον του Νότου και τα οποία είναι τελείως λαθεμένα, δε θα υπάρξει λύση και στην Ευρωζώνη. Π.χ. ειδικότερα σε σχέση με την Ελλάδα, η γερμανική κοινή γνώμη είναι τελείως ανίκανη να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει λόγω της προπαγάνδας. Δε μπορούμε να κάνουμε πολιτική γιατί ο Σόιμπλε και η Μέρκελ παίζουν με την κοινή γνώμη ή αναγκάζονται να πουν πράγματα χειρότερα εναντίον της Ελλάδας εξαιτίας αυτής της κοινής γνώμης που οι ίδιοι έχουν διαμορφώσει. Αυτό πρέπει να το παλέψουμε».

 

Το διήμερο ολοκληρώνεται απόψε στον πολυχώρο Colectivo Garcia Lorca Collectif (Rue des Foulons 47-49, 1000 Βρυξέλλες) με μουσική και φαγητό από την Ιταλία και την Ισπανία.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

19.00 Έναρξη
19.30 Συγκρότημα ιταλικής μουσικής Têtes de Bois
21.30 DJ Estefania Torres, ευρωβουλευτής Podemos-GUE/NGL (Ισπανία)

Bίντεο από την εκδήλωση στο Facebook Live: 1, 2

Φωτογραφίες της εκδήλωσης από τον Β. Κατσαρδή


(Visited 399 times, 1 visits today)

Read more:
29481713814_2618dcc52d_z
Δήλωση Στ. Κούλογλου για την έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα

Με αφορμή την έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, που δείχνει την Ελλάδα στην τελευταία πλέον θέση στην ΕΕ και στα...

Close