Κούλογλου: Η Novartis θα αποδείξει ότι κάποιοι πατριδοκάπηλοι είναι και κοινοί απατεώνες

Permalink

«Μερικοί από αυτούς που κάνουν φασαρία για την συμφωνία εμπλέκονται στα σκάνδαλα, όπως της Novartis. Για το σκάνδαλο αυτό, όμως, παράλληλες έρευνες κάνει και το FBI που θα αποδείξει ότι κάποιοι πατριδοκάπηλοι είναι και κοινοί απατεώνες», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην Creta TV με αφορμή τις κινήσεις της εισαγγελέως διαφθοράς για δίωξη του Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το ποιόν κάποιων πατριδοκάπηλων, όμως, φαίνεται και από το ποιοι παρακίνησαν τα επεισόδια στα Χανιά κατά την άφιξη της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά. «Ο κ. Καμμένος είπε πως ο επικεφαλής όσων προκάλεσαν την ένταση έχει βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο», είπε ο ευρωβουλευτής σημειώνοντας επίσης πως «η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία δεν έχει αποδοκιμάσει ούτε καν τα καλέσματα των δικών της στελεχών για πογκρόμ και σπάσιμο αυτοκινήτων, διευκολύνουν επιθέσεις όπως αυτές στην Βουλή ή του θρασύδειλου Μπαρμπαρούση της Χρυσής Αυγής, που κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα. Οι απειλές αυτές είναι υπαρκτές. Και εγώ ο ίδιος έχω δεχθεί επιθέσεις διαδικτυακά για τις θέσεις μου».

Σε κάθε περίπτωση, «η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να λύνει εθνικά θέματα που αναβαθμίζουν την χώρα. Οι αντιδράσεις διεθνώς αποδεικνύουν την αναβάθμιση της Ελλάδας. Από αυτή την συμφωνία, όχι μόνο δεν χάθηκε η Μακεδονία, αλλά τελειώνει και το μονοπώλιο του ονόματος από τους γείτονες, όπως συνέβαινε για πολλά χρόνια. Με αυτό το όνομα τους είχαν αναγνωρίσει 140 χώρες και έτσι αναφέρονταν στους γείτονες τα ΜΜΕ. Όμως ήδη το BBC σε ρεπορτάζ του άλλαξε τον χάρτη και αναφέρει την γείτονα ως Βόρεια Μακεδονία, ενώ την ελληνική ως Μακεδονία», είπε ο Στέλιος Κούλογλου και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν περίμενε ότι η κυβέρνηση θα πετύχει μια τόσο καλή συμφωνία και τώρα προσπαθούν να βρουν προσχήματα με την αναγνώρισης της γλώσσας και της εθνότητας. Όμως πρέπει να κλείσουμε αυτό το θέμα και να στραφούμε στα πραγματικά προβλήματα, δηλαδή στην Κύπρο και στο Αιγαίο. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που δεν έχει χαιρετήσει την συμφωνία με τα Σκόπια γιατί ήθελε να κάνει παιχνίδι στην περιοχή και εμείς της κλείσαμε την πόρτα. Δεν θέλουμε αναστάτωση στα βόρεια σύνορά μας ούτε άλλους πρόσφυγες».

Τέλος, αναφερόμενος στο eurogroup που διεξάγεται σήμερα, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι «περιμένουμε μια καλή συμφωνία για το χρέος. Η μόνη διστακτική είναι η Γερμανία, που φοβάται πως εάν παραχωρήσει στην Ελλάδα όσα πρέπει να παραχωρήσει θα δεχθεί κριτική από την ακροδεξιά. Για τον λόγο αυτό κρατά ενστάσεις για το μέγεθος της ελάφρυνσης που πρέπει να γίνει. Όμως στις Βρυξέλλες θέλουν λύση και τέλος των μνημονίων ώστε η Ελλάδα να βγει με επιτυχία στις αγορές».


(Visited 41 times, 1 visits today)

Read more:
SAKKATOS
«Το τελευταίο Αετόπουλο»: Πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 21.30 στο πλαίσιο του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, κάνει πρεμιέρα στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης η...

Close