Μια τρύπα στο νερό

Permalink

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ένα ακόμη λυπηρό ρεκόρ κρουσμάτων. Κάθε Τρίτη η σχετική ανακοίνωση «κλέβει» μερικές εκατοντάδες κρούσματα, μάλιστα το καλοκαίρι ανακοίνωνε καμιά πεντακοσαριά λιγότερα, λόγω τουρισμού.

Χθες ανακοίνωσαν 6.700 κρούσματα ενώ ο σωστός αριθμός στις διεθνείς μετρήσεις είναι 6.856, δηλαδή 150 παραπάνω. Θα μου πείτε ψύλλοι στα άχυρα, μπροστά στην παντελή αδυναμία των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση να διορθώσουν το πρόβλημα και να αποτρέψουν την καταστροφή που έρχεται.

Διαβάστε επίσης:Κοροναϊός: Από ρεκόρ σε ρεκόρ – Στα 6.700 τα κρούσματα, πάνω από 16.000 τα θύματα

Αναρωτιέται κανείς τι σόι «άριστοι» του «επιτελικού κράτους» είναι αυτοί. Στην Ελλάδα εφαρμόστηκε το πιο μεγάλο σε χρονική διάρκεια lockdown στην Ευρώπη. Η οικονομία, μιας υπερχρεωμένης χώρας ας μην το ξεχνάμε,  υπέστη σοβαρότατες απώλειες. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Διεθνώς ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει την πορεία τους, από την έναρξη της πανδημίας.

Αντίθετα στην Ελλάδα αυξάνονται και έχουν φτάσει σήμερα στο υψηλότερο σημείο.

Τι συμπέρασμα βγάζει το μπατιρημένο, δήθεν τεχνοκρατικό κράτος Μητσοτάκη; Το μόνο που αναμασάνε  είναι ότι φταίνε οι « ας μη σώσουν» ανεμβολίαστοι, άντε και λίγο τα μπαρ,όπου συχνάζει η εχθρική νεολαία και θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα. Γιατί όμως ανεβαίνουν τα κρούσματα και στη Μεγ. Βρετανία, πχ, που έχει υψηλότατα ποσοστά εμβολιασμού; Η εμβολιαστική θωράκιση παίζει ασφαλώς ρόλο, αλλά μήπως υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες όπως τα σχολεία, συμπέρασμα στο οποίο έχουν ήδη καταλήξει οι Βρετανοί;

Τίποτα από όλα αυτά, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Η κυβέρνηση έχει βρει έναν αποδιοπομπαίο τράγο και κάνει πολιτικό παιχνίδι. Eξαιρεί παραδείγματος χάριν τις εκκλησίες από τα υποχρεωτικά τεστ για τους ανεμβολίαστους, αλλά θα τιμωρήσει τις ομάδες των οποίων οι οπαδοί δεν φοράνε μάσκα.

Έχουν άραγε δει κανένα διεθνή αγώνα, όπου δεν φοράει κανένας μάσκα; Και στην Ελλάδα, ποιος θα ανέβει στην εξέδρα για να τους το επιβάλλει; Είναι πιο εύκολο αυτό από έναν έλεγχο έξω από τις εκκλησίες; Απλώς στις τελευταίες συχνάζουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ, ενώ στα γήπεδα φωνάζουν και «γ..Μητσοτάκη»..

Τα νέα, υποτίθεται μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες Τρίτη έχουν στόχο να κάνουν τη ζωή των ανεμβολίαστων δύσκολη. Θα έχει άραγε σοβαρό αποτέλεσμα αυτό; Εντάξει ξέρουμε ότι ο αντιπρόεδρος του κ. Μητσοτάκη πιστεύει ότι η κοινωνιολογία κάνει τα παιδιά αριστερά, αλλά ας κοιτάξουν και καμία κοινωνική μελέτη. Η έρευνα βόμβα της Kaparesearch για τους εμβολιασμούς και τον covid δείχνει ότι μια άβυσσος στη νοοτροπία χωρίζει τους εμβολιασμένους από τους ανεμβολίαστους.

Διαβάστε επίσης:Η κοινωνική, και πολιτική, «βόμβα» των αντιεμβολιαστών

Το είδαμε  πρόσφατα να εκφράζεται με ακραίο τρόπο στην Καλαμπάκα, όπου ήρθαν στα χέρια ο εστιάτορας της ΝΔ με τον υγειονομικό, επίσης της ΝΔ! Υπάρχουν μισθοσυντήρητοι που έχουν προτιμήσει να χάσουν το εισόδημα τους, παρά να εμβολιαστούν. Θα τους αναγκάσει να αλλάξουν στάση τα συνεχή τεστ ή το γεγονός ότι η πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης, θα γίνεται με επίδειξη αρνητικού rapid test;

Διαβάστε επίσης:«Γαλάζιο» επεισόδιο στην ταβέρνα της Καλαμπάκας;

Θα ανθίσει η βιομηχανία των πλαστών πιστοποιητικών, γιατί ποιος θα κάνει τον έλεγχο ο ταβερνιάρης ή ο ανεμβολίαστος αστυνομικός; Kάποιοι μπορεί από την πίεση τελικώς να εμβολιαστούν, αλλά αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει την εικόνα και να αποτρέψει τις εκατόμβες που, δυστυχώς και αναπόφευκτα,  έρχονται.

Παγκοσμίως, οι νεκροί από τον covid ξεπέρασαν προχθές τα 5 εκατομμύρια (αυτά να τα βλέπουν οι ανεμβολίαστοι). Αλλά η γενική εικόνα μας λέει ότι διεθνώς οι απώλειες μειώνονται.

Τι συμβαίνει και θα συμβεί στην Ελλάδα;  Η πορεία των θανάτων, πέρυσι τον Νοέμβριο ήταν ανά εβδομάδες η παρακάτω.

14/11-22 Νοεμβρίου= 524 απώλειες
23 με 29/11 =691
30-11 έως 6 Δεκεμβρίου= 682

Ποια είναι η πρόβλεψη που κάνουν δεκάδες επιστήμονες; Οτι στα τέλη Νοεμβρίου θα έχουμε από 41 μέχρι 116 νεκρούς την ημέρα.

Δείτε την πρόβλεψη(*)

Μετά από ένα χρόνο προσπαθειών, θα έχουμε ίσες και πιθανότατα περισσότερες απώλειες από πέρυσι. Τι έχει καταφέρει η κυβέρνηση και τι θα πετύχει με τα νέα μέτρα;  Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: μια τρύπα στο νερό

(*)Του Sandbird  στο έγκυρο και πλήρως ενημερωμένο site του  Massachusetts Institute of Technology.

 

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr


(Visited 9 times, 1 visits today)

Read more:
Screen Shot 2018-06-25 at 08.08.22
Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης θέλει να μας κάνει Αλβανία

«Η ΝΔ διψάει για εξουσία και συμπεριφέρεται σαν να είμαστε κάποια τριτοκοσμική χώρα. Είμαι μέλος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου...

Close