Καρπαζιές: o θίασος Μητσοτάκη σε νέα τετραετή περιοδεία

Permalink

Δεν πέρασαν ούτε δεκαπέντε μέρες από την ορκομωσία της κυβέρνησης και άρχισαν τα όργανα. Ο μεν υπουργός Δικαιοσύνης απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ την ασυδοσία των τραπεζιτών. Μικρή λεπτομέρεια: την είχε θεσπίσει η ΝΔ! Ο δε υπουργός Προ-Πο εξήγγειλε την κατάργηση της διαβόητης πανεπιστημιακής αστυνομίας, λογαριάζοντας χωρίς τον Μητσοτάκη.

Ομολογουμένως, η εξαγγελία Μηταράκη ήταν σωστή. Η ΝΔ απέτυχε παταγωδώς την προηγούμενη τετραετία σε μια κεντρική της εξαγγελία, τη μείωση της εγκληματικότητας. Αντί να λιάζονται φουμάροντας κάπου έξω από τα Πανεπιστήμια, ο υπουργός εξήγγειλε ότι τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, αυτού του μοναδικού και πιο άχρηστου αστυνομικού σώματος στην παγκόσμια ιστορία, θα ενσωματωθούν στις κλασικές αστυνομικές δυνάμεις.

Ελα όμως που το 2019, από την αρχή της θητείας του, ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε επιμείνει στην πρόσληψη 1000+ αστυνομικών ματαιώνοντας την πρόσληψη των εκπαιδευτικών που είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Οτι η πανεπιστημιακή αστυνομία ήταν μια εμβληματική δημαγωγία της ΝΔ; Οπότε έγινε του ..ακη: βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μαρινάκης, που άδειασε τον Μηταράκη, αφού αυτό διέταξε ο Μητσοτάκης.

Διαβάστε: Ο Μαρινάκης «ξανά – άδειασε» τον Νότη Μηταράκη, αυτήν τη φορά για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Το προφητικό σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου που κοσμεί το άρθρο, χρονολογείται από το 2020 και συμπεριλαμβάνεται στον πρώτο τόμο («Η Μαύρη Βίβλος») από τα άπαντα του Μωυσή. Σας καλώ να διαβάσετε το βιβλίο, για να δείτε ότι αυτά που ζούμε είναι μια από τα ίδια. Γκάφες επί γκαφών, παλινωδίες από την αρχή της κυβερνητικής θητείας. Αντιγράφω από τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές του 2019, όταν εκτός από την πανεπιστημιακή αστυνομία ο κ. Μητσοτάκης δημαγωγούσε με την αποκατάσταση της τάξης στην περιοχή του Πολυτεχνείου :

28/07/2019 Υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη: «Καμία στιγμή δεν ειπώθηκε ότι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πρόκειται να επεκταθεί στους χώρους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου…».

Προεκλογικά ο Κ. Μητσοτάκης: «η επέκταση και η ενοποίηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι ένα έργο που θα αναγεννήσει εξ ολοκλήρου τις γύρω περιοχές, τα Εξάρχεια, την Πατησίων και την Ομόνοια».

To σκίτσο Δερμεντζόγλου έχει και μια άλλη πρόβλεψη: την έρημο του σανό, ο οποίος -σανός- παραπέμπει στο δεύτερο άδειασμα Μηταράκη μέσα σε 2 μέρες. Η κυβέρνηση διάψευσε και την άλλη εξαγγελία του υπουργού, σύμφωνα με την οποία από τις αρχές του 2024 θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η έφιππη Αστυνομία.

Για τον η αρχή-είναι-το- ήμισυ- του-παντός Μηταράκη, η πλάκα είναι ότι και αυτή η εξαγγελία, με τη μορφή όμως της δημιουργίας μιας ίλης ιππικού για τις στρατιωτικές παρελάσεις, είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση φέτος τον Μάρτιο. Μάλιστα ο απόστρατος ταξίαρχος που είχε αναλάβει το έργο, είχε ευχαριστήσει δημοσίως «τον λεβέντη αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο» (αυτόν που κατασκόπευε το Μέγαρο Μαξίμου αλλά το χειρίστηκε λεβέντικα και δεν αντέδρασε) που του ανέθεσε το έργο.

Διαβάστε: Οι γενναίοι του Μπρανκαλεόνε, το ιππικό και η κυβέρνηση Μητσοτάκη

 

Γιατί να μην το κάνουμε το συνδυάσουμε; θα σκέφτηκε ο κ. Μηταράκης. Aντί ανάμεσα στις δύο εθνικές παρελάσεις να τεμπελιάζουν τα άλογα, όπως οι αστυνομικοί του Πανεπιστημίου, να τα χρησιμοποιούμε και για την έφιππη αστυνομία της Αθήνας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη (και της υπουργικής του καρέκλας) δέχθηκε αδιαμαρτύρητα τις δύο καρπαζιές του Μαξίμου, αλλά δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο με τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο κ. Φλωρίδης απείλησε, δια αντιπροσώπου, ότι αν του ρίξουν κι άλλη θα τα μπιστήξει και θα φύγει. Έγραψε προχθές Τετάρτη ο Γ. Παπαχρήστος στα Νέα, στέλνοντας μήνυμα και στον κ. Μητσοτάκη:

«Η κυβέρνηση τον ψιλοάδειασε για το ζήτημα του ακαταδίωκτου των τραπεζικών στελεχών – είναι ‘’προσωπικές οι απόψεις του’’, είπε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης. .. ένα έχω να πω, και προς εκείνον, αλλά και σε όποιον άλλο ήθελε να ακούσει, το εξής: ο Φλωρίδης είναι ζόρικο παιδί, δεν είναι της καρπαζιάς των ‘’προσωπικών απόψεων’’. Και δεύτερη φορά δεν θα υπάρξει…

..Ενημερώνω σχετικά, επειδή τον γνωρίζω καλά, ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάρει το καπέλο του (που δεν φοράει) και να την κάνει – τόσα χρόνια έκοβε βόλτες στο Κολωνάκι, μια χαρά μπορεί να επανέλθει ανάμεσά μας.. ».

Aφού αυτά συμβαίνουν τις 2 πρώτες εβδομάδες, εν μέσω θέρους και μήνα του μέλιτος, καταλαβαίνετε τι θα γίνει όταν αρχίσει η φθορά της κυβέρνησης. Από εδώ και στο εξής, με τον θίασο και το επικοινωνιακό σκηνικό που έφτιαξε, κ. Μητσοτάκης θα έχει να αντιμετωπίσει μια κρίση την εβδομάδα. Και να σκεφτεί κανείς ότι από αυτόν τον θίασο της καρπαζιάς, έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ με 20 μονάδες διαφορά..

Άρθρο του Στ. Κουλογλου στο TVXS


(Visited 8 times, 1 visits today)

Read more:
eurokoinovoylio
Ευρωκοινοβούλιο: Hμερίδα για την αποποινικοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης

Ημερίδα με θέμα την αποποινικοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης στην ΕΕ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της διακομματικής ομάδας...

Close