Το Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει την ανησυχία του για τη σύλληψη και φυλάκιση Μπελέρη. Υιοθέτησε τροπολογία Ελλήνων Ευρωβουλευτών

Permalink

Τροπολογία για την σύλληψη και φυλάκιση του Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της ετήσιας Έκθεσης για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

Με πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών Στέλιου Κούλογλου και Μανώλη Κεφαλογιάννη, η σχετική τροπολογία συντάχθηκε από κοινού και κατατέθηκε από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και υπερψηφίστηκε από ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών ομάδων, την Τετάρτη, στη διάρκεια της Ολομέλειας στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με την τροπολογία «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει την ανησυχία του για τη σύλληψη του νέου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη την παραμονή των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, η οποία παραβίασε το τεκμήριο αθωότητας και ταυτόχρονα εμπόδισε τον εκλεγέντα δήμαρχο να αναλάβει τα καθήκοντά του, καθώς παραμένει φυλακισμένος μέχρι σήμερα, υπογραμμίζει ότι το ζήτημα αυτό συνδέεται με τον συνολικό σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, το εκκρεμές ζήτημα των περιουσιών των μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην περιοχή του Δήμου και τις κατηγορίες για καταπατήσεις από το κράτος».

«Μια υποψήφια προς ένταξη χώρα όπως η Αλβανία, οφείλει να εκπληρώνει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και να ευθυγραμμίζεται με τις αρχές και τις αξίες της Ένωσης. Μια από τις πλέον βασικές της υποχρεώσεις είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Αυτό υπογραμμίζει με κάθε λεπτομέρεια η κοινή τροπολογία που υπερψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου μετά την ψήφιση της τροπολογίας.


(Visited 6 times, 1 visits today)

Read more:
191496-newego_large_t_1101_48161548
Δικαιοσύνη και αλητείες. Του Στέλιου Κούλογλου

Στην Γαλλία κερδίζει η Λε Πεν ταρακουνώντας ακόμη περισσότερο την παραπαίουσα Ευρώπη. Στο προσφυγικό η Γηραιά Ήπειρος στρουθοκαμηλίζει, όπως ακριβώς...

Close