Κούλογλου: Χρειάζεται συγκροτημένη απάντηση στα προβλήματα της χώρας, όχι πολλές ομπρέλες

Permalink

«Η χώρα έχει ανάγκη μια πλατφόρμα, που θα παρουσιάσει τεκμηριωμένες προτάσεις για τα σημαντικά προβλήματα της χώρας, όχι πολλές ομπρέλες», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου στην διακαναλική εκπομπή +news των τηλεοπτικών σταθμών flash Δυτικής Μακεδονίας, Center ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Δίον Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής, ερωτηθείς για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε ότι παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις για την ίδια την Αριστερά στην Ελλάδα. «Συχνά συμβαίνουν πολιτικά διαζύγια και στο παρελθόν, όπως της κας Μπακογιάννη από τη ΝΔ, όταν έχασε την εκλογή από τον κ. Σαμαρά, ενώ και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ είχαν διασπάσεις και αποχωρήσεις. Αλλά η αντιπαράθεση σε εκείνες τις περιπτώσεις κρατήθηκε σε ένα επίπεδο. Είναι πραγματικά λυπηρό το τοξικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάνει στο σύνολο της Αριστεράς και πρέπει να σταματήσει αμέσως», είπε.

 

Σχολιάζοντας, δε, την στάση της ομάδας 6+6 όσον αφορά το μέλλον της στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Κούλογλου δήλωσε πως «η ιδέα ότι “δε μπορούμε να ζήσουμε με τον Κασσελάκη, αλλά δε φεύγουμε ακόμη”, δίνει λάθος μηνύματα. Επίσης, στερεί από αυτή την ομάδα την δυναμική, που θα μπορούσε να έχει. Mε τον ΣΥΡΙΖΑ να πλέει σε άγνωστα νερά δημιουργείται ένας χώρος ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, που μπορεί να καλυφθεί από μια νέα δύναμη, η οποία όμως πρέπει να παρουσιαστεί με σαφείς θέσεις».

 

Οι θέσεις αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνουν τεκμηριωμένες προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, σύμφωνα με τον Στ. Κούλογλου: «Οι Έλληνες έχουν τον χαμηλότερο μισθό στην ΕΕ. Η χώρα δεν έχει συνέλθει από τη χρεοκοπία του 2008-2009. Το ΑΕΠ της είναι χαμηλότερο από ό,τι τότε. Μας έχουν ξεπεράσει οι βαλκανικές χώρες-μέλη της ΕΕ, και παλεύουμε με τις χώρες που περιμένουν να γίνουν! Επίσης πρέπει να υπάρξει πρόταση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, να απαλλαγούμε από τη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού που μας κάνει ευάλωτους. Να αξιοποιήσουμε και άλλες παραγωγικές δυνάμεις μας και να λειτουργήσει η οικονομία. Στη Δυτική Μακεδονία μετά την τάχα πράσινη στροφή Μητσοτάκη έχει σημειωθεί κοινωνική καθίζηση και ο κόσμος φεύγει».

 

Απαιτείται, λοιπόν, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής «μια νέα πλατφόρμα με ουσιαστικές παρεμβάσεις για αυτά τα προβλήματα, ώστε να αντιμετωπίσει την σημερινή κυβέρνηση, που θα έχει ραγδαία πτώση επειδή δεν δίνει τις απαντήσεις».

«Σε αυτό το πλαίσιο, απαιτούνται προοδευτικές συμμαχίες. Όχι πολλές ομπρέλες», συμπλήρωσε, αστειευόμενος με το φόντο* της δημοσιογράφου, Δ. Μακρή, που συμμετείχε στο πάνελ.

«Μάλιστα με μια συμμαχία σε προγραμματική βάση με το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε αυτός ο συνασπισμός να κερδίσει τις εκλογές, φυσικά με την διατήρηση της ταυτότητας και της αυτονομίας του κάθε κόμματος», κατέληξε ο Στ. Κούλογλου.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη: https://youtu.be/Kf-8GSDdw9k

*Το γλυπτό «Ομπρέλες» του Γ. Ζογγολόπουλου που βρίσκεται στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

image1.png


(Visited 9 times, 1 visits today)

Read more:
366944-25876185
Πενήντα χρόνια πίσω με τη μηχανή του χρόνου

Όποιος(α) αμφιβάλλει ότι έχουμε μπει στην εποχή του σκοταδισμού, δεν έχει παρά να κοιτάξει τη χθεσινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου...

Close