Στέλιος Κούλογλου / Πώς ο Σαμαράς κάνει πλάκα, στον Μητσοτάκη με τα δώρα

Permalink

Είναι κάτι σαν τη γάτα με το ποντίκι, αν και δεν προκύπτει από τον συσχετισμό των δυνάμεων: ως πρωθυπουργός που έχει πρόσφατα επανεκλεγεί πανηγυρικά, ο κ. Μητσοτάκης υποτίθεται ότι είναι κυρίαρχος, ελέγχει τη ΝΔ και τις πολιτικές εξελίξεις.

Ως τέως, ο κ. Σαμαράς διαθέτει προσβάσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά κανείς βουλευτής δεν θα παρατούσε το μαντρί για χάρη του. Παρόλα αυτά, είναι ο δεύτερος που είναι διαρκώς στην επίθεση, σε βάρος του πρώτου που παίζει άμυνα. Η αντιπαράθεση της Δευτέρας για τα φροντιστήρια γύρω από το γάμο των ομοφύλων είναι το τελευταίο επεισόδιο ανάμεσα στον «γενναιόδωρο» Κυριάκο και τον «αχάριστο» Αντώνη.

Το πρόσφατο ιστορικό, έχει ως εξής: πριν κλείσει η χρονιά, ο κ. Σαμαράς έκανε δηλώσεις αποστασιοποίησης από την πολιτική Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά και στο θέμα της νομιμοποίησης των μεταναστών.

Παρόλα αυτά, ή ίσως ακριβώς για αυτά, ο πρωθυπουργός σκέφτηκε να τον καλοπιάσει με ένα δωράκι για τις γιορτές. Στις 2 Ιανουαρίου, ακόμη δεν είχε ξυπνήσει η χώρα από τα ρεβεγιόν, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, παραχώρησε στο Ιδρυμα «Αντώνη Κ. Σαμαρά» ένα μοναδικό αρχοντικό στην Πλάκα.

Διαβάστε: «Πόλεμος» Σαμαρά – Μαξίμου / Δεν δέχομαι μαθήματα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο – Δεν είμαι εγώ ο αντίπαλος της ΝΔ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόκειται για ένα ιστορικό διατηρητέο κτίριο, «χαρακτηριστικό δείγμα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής των αστικών κατοικιών των αρχών του 20ού αιώνα», γράφει στο αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ στην ΕφΣυν, η Βασιλική Τζεβελέκου. Με εμβαδόν 528 τ.μ, το κτήριο είναι ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημοσίου, έχει αναπαλαιωθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και μέχρι τον Δεκέμβριο λειτουργούσε ως τμήμα του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού.

Ειδική σε παρόμοιες ειδικές αποστολές και για αυτό έμπιστη του κ. Μητσοτάκη, η αρμόδια υπουργός κ. Μενδώνη το παραχώρησε δωρεάν για 10 χρόνια στο Ιδρυμα Σαμαρά. Η υπουργός Πολιτισμού έδειξε να βιάζεται:

«Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, η εντολή που δόθηκε από τα ανώτερα κλιμάκια προς τους υπαλλήλους είναι το κτίριο να εκκενωθεί ταχύτατα (εντός δύο εβδομάδων το αργότερο) και τα 1.500 αντικείμενα να μεταφερθούν σε άλλες αποθήκες. Να υποθέσουμε ότι το κόστος της μεταφοράς θα βαρύνει το ελληνικό Δημόσιο;», ρωτάει η συντάκτης της ΕφΣυν, προσθέτοντας:

«Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Πολιτισμού παραχωρεί δωρεάν τη χρήση ακινήτου του για να στεγαστεί ίδρυμα πολιτικού προσώπου. Είναι η πρώτη φορά όμως που ζητά να εκκενωθούν άμεσα υπηρεσίες δημόσιου μουσείου για να παραχωρηθεί δημόσιο κτίριο σε ίδρυμα εν ζωή πολιτικού, που έχει σκοπό ‘’τη συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του’’!

..Κάτι σαν αυτομελέτη, αυτοανάλυση, αυτοπροβολή του έργου του κ. Σαμαρά, να υποθέσουμε; Γιατί το προσωπικό όραμα του πρώην πρωθυπουργού πρέπει να βρει στέγη σε ένα κτίριο που έχει αγοραστεί από το ελληνικό Δημόσιο και χρησιμοποιείται από ένα μουσείο; Δεν υπάρχουν ακίνητα της οικογένειας Σαμαρά να στεγάσουν το Ιδρυμα ή η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να διευκολύνει τον πρώην πρωθυπουργό;»

Διαβάστε: Επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη / «Θα λέμε στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και στους βουλευτές να απέχουν;»


(Visited 11 times, 1 visits today)

Read more:
330839-5158262_edited
Ορμπαν, Πολωνοί και Μητσοτάκης: ομοιότητες και διαφορές. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Ο Έλληνας πρωθυπουργός διαφέρει σε μερικά σημεία από τον Βίκτορ ‘Ορμπαν και τον Ματέους Μοραβιέσκι, τον Ούγγρο και τον Πολωνό...

Close