Παρέμβαση Κούλογλου στην Ολομέλεια για Γάζα: Η ΕΕ χάνει άλλη μια ευκαιρία να πρωτοστατήσει στη διεθνή σκηνή

Permalink

«Η ΕΕ χάνει άλλη μια ευκαιρία να παίξει κομβικό ρόλο στη διεθνή σκηνή.  Θα το έκανε εάν δεν ακολουθούσε κατά πόδας τις ΗΠΑ, αν δεν υποστήριζε τον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου, που μένει στην εξουσία όσο διαρκεί ο πόλεμος, γιατί όταν σταματήσει θα δικαστεί για διαφθορά. Ας υποστηρίξουμε τη Νότια Αφρική, που φέρνει το θέμα της γενοκτονίας [στη Γάζα] στο Διεθνές Δικαστήριο και να ζητήσουμε άμεση κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κατάσταση στη Γάζα.

Νωρίτερα, απαντώντας στην ομιλία της Željana Zovko, από την Κροατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Στ. Κούλογλου τόνισε σε παρέμβαση του: «σωστά κάνετε και αναφέρεστε στα απαράδεκτα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου και τους ομήρους [που πήρε η Χαμάς]. Είμαι, όμως, έκπληκτος που δεν είπατε τίποτα για τους χιλιάδες Παλαιστίνιους και τα χιλιάδες παιδιά, που δολοφονούνται στη Γάζα. Γιατί δε τους αναφέρατε; Θεωρείτε ότι δεν είναι θύματα; Και μια ακόμη ερώτηση: Στη Ν. Αφρική γνωρίζουν πολύ καλά κάτι που λέγεται απαρτχάιντ. Αυτοί είναι που φέρνουν στο Διεθνές Δικαστήριο την υπόθεση της γενοκτονίας στη Γάζα. Θεωρείτε ότι είναι κάποια κομμουνιστική ή αριστερή συνομωσία;»

Δείτε σε βίντεο την παρέμβαση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=CNuOgjdxHcc


(Visited 5 times, 1 visits today)

Read more:
kouloglou0610
Ημερίδα Κούλογου στην Ξάνθη για την επανεκκίνηση της οικονομίας

  Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε το πρωΐ της περασμένης Παρασκευής στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Ξάνθη, την...

Close