CDC / Προτείνει τη νομιμοποίηση της κάνναβης με μειωμένη πρόσβαση των ανηλίκων

Permalink

Σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα του CDC και ανάλυση από το NORML, η χρήση κάνναβης στους εφήβους στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον έχει μειωθεί σημαντικά από το 2008, με τη νομιμοποίηση της κάνναβης από την πολιτεία το 2012 να επηρεάζει τη διαθεσιμότητα και τη χρήση κάνναβης στους μαθητές λυκείου.

Η χρήση κάνναβης στην εφηβεία στην περιοχή του Σιάτλ της Ουάσιγκτον έχει μειωθεί σημαντικά από το 2008, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και η πολιτική νομιμοποίησης της κάνναβης του 2012 της πολιτείας πιθανότατα έπαιξε κάποιο ρόλο.

Η έκθεση, που περιγράφηκε για πρώτη φορά από την ομάδα υπεράσπισης της κάνναβης NORML, σημείωσε ότι οι παρατηρούμενες μειώσεις στη χρήση κάνναβης μεταξύ των μαθητών του λυκείου «μπορεί να σχετίζονται με αλλαγές στη διαθεσιμότητα κάνναβης σε άτομα ηλικίας ≥ 21 ετών καθώς και με περιορισμένες ευκαιρίες για χρήση».

«Ερευνητές που μελετούν τη συσχέτιση των νόμων για την κάνναβη με τη χρήση κάνναβης μεταξύ μαθητών γυμνασίου έχουν παρατηρήσει παρόμοιες μειώσεις στη χρήση κάνναβης μετά τη νομιμοποίηση της μη ιατρικής κάνναβης. Η νομιμοποίηση της μη ιατρικής κάνναβης για ενήλικες ηλικίας ≥21 ετών στην Ουάσιγκτον με αδειοδοτημένα ιατρεία που απαιτούν απόδειξη ηλικίας μπορεί να έχει επηρεάσει τη διαθεσιμότητα της κάνναβης σε νεότερα άτομα καθώς και τις ευκαιρίες τους να ασχοληθούν με τη χρήση της. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να είχε αντίκτυπο στην επικράτηση της χρήσης». — Απόσπασμα ανάλυσης CDC

Συσχετισμοί μεταξύ της νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ενήλικες και της μείωσης της χρήσης κάνναβης στους νέους έχουν γίνει σε πολλές προηγούμενες μελέτες:

Καναδοί ερευνητές παρατήρησαν το 2020 ότι η χρήση κάνναβης στους εφήβους μειώθηκε κατά 50% μετά την ομοσπονδιακή νομιμοποίηση της κάνναβης στον Καναδά.

Ένα χρόνο πριν, ερευνητές σημειώνουν σε μελέτη που δημοσιεύτηκε από την JAMA Pediatrics, μείωση 8% στον αριθμό των μαθητών γυμνασίου που είχαν κάνει χρήση κάνναβης τον τελευταίο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου διοργανώνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 (τοπική) μια μεγάλη εκδήλωση με θέμα «Η αποποινικοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης: Από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα». Περισσότερα για την εκδήλωση εδώ.


(Visited 20 times, 1 visits today)

Read more:
Στην τραγωδία της Ελλάδας...
Στην τραγωδία της Ελλάδας…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close