Η Νονά στην Άρλ

Permalink

Το βράδυ της 22ης Σεπτεμβρίου προβλήθηκε στην πόλη Αρλ της Γαλλίας η ανεπίσημη βιογραφία της Άνγκελα Μέρκελ. Η προβολή έγινε στα πλαίσια μιας εβδομάδας Αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό και πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Actes Sud παρουσία του σκηνοθέτη Στέλιου Κούλογλου.

Η εβδομάδα Αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό ήταν μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Οπτικοακουστικών Μέσων, Médiatheque Arles, σε συνεργασία με την ελληνογαλλίδα συγγραφέα Αννί Μαΐλλη. Η ιδέα προέκυψε από το πραγματικό ενδιαφέρον για το μέλλον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού και από την παρουσία στην ευρύτερη περιοχή μιας μεγάλης ελληνικής διασποράς, (τη μεγαλύτερη στην Γαλλία), ιδιαίτερα στην πόλη της Αρλ. Στην τελευταία περιλαμβάνεται και το Σαλέν ντε Ζιρό, όπου μια πλούσια ελληνική κοινότητα δημιουργήθηκε από τους πρώτους μετανάστες που ήρθαν από τα Δωδεκάνησα και τη Μικρά Ασία στα τέλη του 1920 για να εργαστούν σκληρά στις αλυκές της Κάτω Καμάργκ.

Σχετικά με την εκδήλωση δημοσιεύματα στην εφημερίδα La Provance:

La Provence Κούλογλου 2

La Provence Κούλογλου

 

 

 

 


(Visited 77 times, 1 visits today)

Read more:
393621-koul
Πώς στήσαμε την επιχείρηση κατασυκοφάντησης της Ελλάδας (πριν μας αποκαλύψει το Liberal)

Η παράνομη συνάντηση έγινε σε ένα υπόγειο των Βρυξελλών, που μύριζε μουχλιασμένο χαρτί. Είχαμε συμφωνήσει η συνάντηση να παραμείνει μυστική,...

Close