Κούλογλου στο Κανάλι Ένα: Οι χώρες της ΕΕ δεν έχουν το θάρρος να πουν την αλήθεια στην κοινή τους γνώμη

Permalink

Σε συνέντευξη του στο Κανάλι Ένα 90, 4 FM και τους δημοσιογράφους Γιάννη Κλάδη και Νίκο Σηφάκη ο Στέλιος Κούλογλου ανέφερε ότι η EE και ιδιαίτερα η Κομισιόν βλέπει ως εφιάλτη την επανάληψη της έντασης του καλοκαιριού του 2015, ιδιαίτερα με την ταυτόχρονη πιθανότητα ενός Brexit.

O ευρωβουλευτής είπε ότι η Κομισιόν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση και χαρακτήρισε συμβολική και ουσιαστική την κίνηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, να εντάξει και τις ελληνικές τράπεζες στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θέλοντας να δείξει ότι πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα.

Αν επαναληφθούν τα ίδια πράγματα, συνέχισε, η Ελλάδα θα μπει σε πολιτική αστάθεια και αυτό θα είναι ένα πολύ μεγάλο τεστ για την ΕΕ. Και τότε οι Βρετανοί ψηφοφόροι, αναρωτιέται κανείς, γιατί να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής σε μια Ένωση, η οποία σε όλα τα ζητήματα, από το προσφυγικό μέχρι το οικονομικό, δείχνει αυτή τη στάση.

Μίλησε επίσης για την πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία εντάσσονται και η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, να προστατεύσει τα μυστικά των εταιριών δίνοντας τη δυνατότητα σε αυτές να προσφύγουν δικαστικά κατά των δημοσιογράφων που τα αποκαλύπτουν. Αποκαλύψεις όπως τα Panama Papers θα είναι πλέον αδύνατες.

Για το προσφυγικό ανέφερε ότι οι χώρες έκλεισαν η μία μετά την άλλη τα σύνορά τους και έδωσαν σε εργολαβία το προσφυγικό στην Τουρκία γιατί δεν έχουν το θάρρος να πουν στην κοινή τους γνώμη ότι οι πρόσφυγες δεν αποτελούν πρόβλημα.

Όλες οι διεθνείς συμφωνίες για την προστασία των προσφύγων και ο ανθρωπισμός έχουν γίνει σήμερα σκουπίδι, είπε χαρακτηριστικά. Οι μόνοι που ακόμα κρατάνε είναι οι Έλληνες και η στάση τους έχει αναβαθμίσει τη χώρα και μπορεί να τη βοηθήσει ακόμα και στον οικονομικό.

Στον Πειραιά, ο Στέλιος Κούλογλου εκτίμησε ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από συνδέσμους όπως τον Ολυμπιακό, την Παμπειραϊκή Κίνηση Αλληλεγγύης και από μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως τη Γαία. Ο ευρωβουλευτής μίλησε και για την πρόταση που έκανε ο ίδιος στην ομάδα της Ευρωαριστεράς -και που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό- για ειδική εκδήλωση – τελετή στο Ευρωκοινοβούλιο, με στόχο να τιμηθούν οι απλοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα που δείχνουν αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Η εκδήλωση πρόκεται να πραγματοποιηθεί αρχές Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος και σε άλλες κινήσεις αλληλεγγύης στην Ευρώπη, είπε ότι τέσσερις βουλευτές των Ποδέμος έκαναν επί μία εβδομάδα, απεργία πείνας ζητώντας η χώρα τους να εφαρμόσει τις αποφάσεις για την υποδοχή των προσφύγων.

Ολόκληρη η συνέντευξη:


(Visited 229 times, 1 visits today)

Read more:
29481713944_63ae36deba_k
Κούλογλου: Άσαντ, Ρώσοι και Ιράν κερδισμένοι από την επίθεση των Δυτικών

Ο Άσαντ, η Ρωσία και το Ιράν βγαίνουν δυναμωμένοι από την επίθεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας στη...

Close