Η λογοκριμένη έκθεση γελοιογραφίας και ένα φιλμ για την σάτιρα στο Στρασβούργο

Permalink
Η λογοκριμένη έκθεση γελοιογραφίας για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταφέρεται στο Στρασβούργο την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, όπου θα παρουσιαστεί ολόκληρη στον κινηματογράφο Odyssee.
Υπενθυμίζεται πως τα σκίτσα των Ελλήνων γελοιογράφων με θέμα την ευρωπαϊκή πολιτική, λογοκρίθηκαν από τους κοσμήτορες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως εμπρηστικά, πριν παρουσιαστούν από τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου τον περασμένο Σεπτέμβρη.Ύστερα από τις διεθνείς αντιδράσεις που ξέσπασαν και την έμπρακτη υποστήριξη με νέα σκίτσα από Έλληνες και ξένους σκιτσογράφους, η έκθεση πραγματοποιήθηκε ολόκληρη… ζωντανά, με ευρωβουλευτές και σκιτσογράφους να φορούν μπλούζες με τα σκίτσα τυπωμένα.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την παρουσίαση της λογοκριμένης έκθεσης στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται πως μετά την είδηση της διαμαρτυρίας-έκθεσης των σκίτσων, εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον από φεστιβάλ της Ιταλίας, της Γερμανίας και άλλων να μεταφερθεί η λογοκριμένη έκθεση και εκεί.

Ταυτόχρονα την Τετάρτη, στον κινηματογράφο θα προβληθεί και η ταινία του Στέλιου Κούλογλου, Πεθαίνοντας στο Γέλιο, που έχει ως θέμα την πολιτική σάτιρα και το χιούμορ, καταγράφοντάς τα μέσω τριών ιστοριών γέλιου και μιας βίαιης και αποτρόπαιης… «λογοκρισίας». Μια αντιπολεμική φάρσα του ευρωβουλευτή, ένας Γερμανός ευρωβουλευτής που καταστρώνει ένα σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας και μια ομάδα που χαλάει τις συναντήσεις για τις εμπορικές συμφωνίες συνυπάρχουν μαζί με την επίθεση των τζιχαντιστών στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Οι δυο εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και της Ελληνικής Κοινότητας της Αλσατίας.


(Visited 122 times, 1 visits today)

Read more:
imgres
Η TTIP, η CETA και οι εναλλακτικές – εκδήλωση της ευρωομάδας της Αριστέρας

Τα προβλήματα που δημιουργούν οι αμφιλεγόμενες διατλαντικές συμφωνίες εμπορίου με τις ΗΠΑ (TTIP) και τον Καναδά (CETA) και οι εναλλακτικές...

Close