Κούλογλου στο ΚΟΖΑΝΙ ΤV: Η κυβέρνηση μας γυρίζει χρόνια πίσω.

Permalink

Την επιστροφή της χώρας πολλά χρόνια πίσω επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας για το πρώτο δεκαήμερο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Κozani TV και στην εκπομπή «Θέσεις και Αντιθέσεις» με το Σωκράτη Μουτίδη και τον Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη.

«Αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω με το πιο σημαντικό το ασφαλιστικό. Το 2015 παραδόθηκε στην κυβέρνηση ένα ασφαλιστικό σύστημα τελείως διαλυμένο. Φτιάχθηκε ο ΕΦΚΑ, νοικοκυρεύτηκε, έγινε πλεονασματικός και τώρα τον κόβουν στα τρία. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σήμερα αναγγέλθηκε από τον κ. Κυρανάκη, ο οποίος συνήθως είναι και λαγός (εκφράζει τις κρυφές σκέψεις του κ. Μητσοτάκη), ότι η ιδιωτικοποίηση των συντάξεων δεν αφορά μόνο τις επικουρικές αλλά και τις κύριες. Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι εργαζόμενοι δεν θα έχουν δημόσια ασφάλιση αλλά ιδιωτική, δηλαδή δεν θα τροφοδοτούν με τις εισφορές τους το υπάρχον ασφαλιστικό σύστημα και θα καταρρεύσει», δήλωσε ο Στ. Κούλογλου.

Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι όσα έλεγε προεκλογικά η ΝΔ έχουν ανατραπεί: «Για παράδειγμα όταν η ΝΔ χαρακτήριζε τον τότε επικεφαλής της αστυνομίας ανίκανο για την τραγωδία στο ΜΑΤΙ και ζητούσε την παραίτησή του, τώρα γίνεται γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημοσιας Τάξης. Είχε γίνει μια τρομερή φασαρία όταν η κ. Θάνου, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, πολύ καιρό μετά τη συνταξιοδότησή της έγινε άμισθη σύμβουλος του κ. Τσίπρα κι εδώ έχουμε τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, μια εβδομάδα μετά την αποχώρησή του, να γίνεται υφυπουργός Δικαιοσύνης. Ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ως αρχισυντάκτης υποθέτω, και την ΕΡΤ κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είχαν γίνει μικρά βήματα στη σχέση κράτους-εκκλησίας αναφορικά με τον διαχωρισμό των ρόλων κι αυτά τώρα γυρνάνε πίσω. Θα πηγαίνουμε ξανά στο κατηχητικό. Μέσα σ” αυτό το κλίμα ο Άνθιμος, γίνεται στα κρυφά πρύτανης του ΑΠΘ. Υπάρχει ένα κλίμα ρεβανσισμού. Ακόμη κι ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος σε μια στιγμή εθνικής ομοψυχίας δεν αντιτάχθηκε στην εκλογή του κου Παπαδημούλη, βρέθηκε στο στόχαστρο. Αυτή είναι μια κυβέρνηση για όλους τους Έλληνες; Ο Σύριζα υποστηρίζει συνεναιτικά την επιλογή της ΝΔ για τον Πρόεδρο της Βουλής.»

«Εδώ γυρνάμε πάρα πολλά χρόνια πίσω», επανέλαβε ο Στ. Κούλογλου. «Κατ” αρχήν έχουμε το ενδεχόμενο το αφορολόγητο να περικοπεί, η περιορισμένη 13η σύνταξη, που έδωσε ο Σύριζα πριν τις ευρωεκλογές, να μην ανανεωθεί για τους συνταξιούχους την επόμενη χρονιά κι ετοιμάζεται και κύμα ιδιωτικοποιήσεων. Διαβάζω ότι θα βγουν στο σφυρί όλα τα λιμάνια κι επίσης, η ΔΕΗ, η οποία έχει δεχθεί προεκλογικά ένα καταιγισμό παραπλανητικής δυσφήμισης ότι καταρρέει, ακόμη και τα πιο καλά κομμάτια της θα δωθούν στον ιδιωτικό τομέα. Θα γίνει το μεγάλο πάρτυ των ιδιωτικών συμφερόντων στα οποία ο κ. Μητσοτάκης είχε δώσει προεκλογικές υποσχέσεις και τώρα πρέπει να ξεπληρώσει τα γραμμάτεια. Ο ελληνικός λαός και η χώρα μπαίνουν κατά τη γνώμη μου σε μια μέγάλη δοκιμασία. Θεωρώ ότι αυτές οι κινήσεις αργά ή γρήγορα, είτε πρόκειται για την μείωση του αφορολογητου είτε πρόκειται για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, θα συναντήσουν και μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, είπε:  «Θα αποδειχθεί η μεγάλη υποκρισία της ΝΔ, διότι να δείτε ότι δεν θα θίξουν στο παραμικρό μια συμφωνία την οποία χαρακτήριζαν από κακή ως προδοτική. Αν έχεις μια προδοτική ή μια πολυ κακή συμφωνία για τη χώρα, όταν γίνεις κυβέρνηση προσπαθείς να την αλλάξεις. Εδώ δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο. Άλλωστε οι εταίροι είναι κατηγορηματικοί σε αυτό το σημείο. Ο κος Μητσοτάκης δεν θα τολμήσει να κάνει το παραμικρό».

Εξάλλου, σχετικά με την εκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Προεδρία της Επιτροπής, ο Στ. Κούλογλου τόνισε ότι “η οριακή εκλογή της συμβολίζει την πολιτική κρίση που περνάει αυτή τη στιγμή η ΕΕ” και ότι “είναι μια πρόεδρος χωρίς μεγάλη νομιμοποίηση δεδομένου ότι οι μισοί σχεδόν βουλευτές ψήφισαν εναντίον της”. Μεταξύ αυτών και βουλευτές του σοσιαλιστικού κόμματος, παρά τη συμφωνία που είχε γίνει με το ΕΛΚ. “Ούτε οι συμμαχίες περνούν πια ούτε οι συμφωνίες τηρούνται στο ακέραιο”, σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η κ. φον ντερ Λάιεν είναι μια μέτρια υπουργός άμυνας στην Γερμανία και επιλέχθηκε, επειδή είναι εκλεκτή και στενή σύμμαχος της Μέρκελ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη Κούλογλου στο Kozani TV εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=_CvEP6xVb2Q


(Visited 31 times, 1 visits today)

Read more:
Mission Trip to Ireland (2)
Αποστολή στην Ιρλανδία: «Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον για να χτυπήσουμε τη λιτότητα» [video]

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο τύπου του Σιν Φέιν Ντεκλάν Κέρνυ και τον Τζέρυ Κέλλυ, υποψήφιο του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές...

Close