ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις: Η εβδομάδα του Πατέρα

Permalink

«ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις» λέγεται η νέα εβδομαδιαία στήλη:που σημαίνει ότι μπορεί να μην έγιναν όλα καλά επί ΣΥΡΙΖΑ – και όσα καλά έγιναν να μην επικοινωνήθηκαν σωστά – αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την οικονομική, θεσμική, πολιτική και πολιτισμική λαίλαπα που συνοδεύει την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ιδού μια ματιά στις εξελίξεις την εβδομάδα που πέρασε…

  • Συνεχίστηκαν οι αποκαλύψεις για κατηγορούμενους σε απάτες αλλά και δηλωμένους ρατσιστές που ανέλαβαν θέσεις Προέδρων και Διοικητών στα Νοσοκομεία. Ο κ.Χαλκιαδάκη ςπου αναλαμβάνει τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εμπλέκεται σε δυο υποθέσεις, η μία αφορά έκθεση ασθενών σε κίνδυνο λόγω αναβολών χειρουργείων και η δεύτερη σε σοβαρό ιατρικό λάθος. Για τη μία καταδικάστηκε πρωτόδικα αλλά αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό ενώ στη δεύτερη έχει καταδικαστεί πρωτόδικα.
  • Σε συνεντεύξεις του, ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Πατέρας αποκάλυψε ότι κατέλαβε τη θέση μετά από συμφωνία που είχε συνάψει προσωπικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το αντάλλαγμα ήταν να ψηφίσουν οι υποστηρικτές του τη ΝΔ.«Φυσικά και είπα μια καλή κουβέντα στον υπουργό Υγείας» παραδέχθηκε από την πλευρά του ο βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας για τον διορισμό του κουμπάρου του στη θέση του διοικητή στο νοσοκομείο Καστοριάς. Όπως το συνόψισε ο κ. Βορίδης: «και ποιον να βάλουμε; Τους ξένους;».
  • Μετά τις μεγάλες αντιδράσεις για το όργιο της «αριστείας» στη Δημόσια Υγεία, η ΝΔ και τα φιλικά της μέσα έπαιξαν το χαρτί του συμψηφισμού με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στοιχεία τους διαψεύδουν πλήρως(1)
  • Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Parkpine Capital, με στόχο μεγαλεπήβολες επενδύσεις στην Ελλάδα. Ταχύτατα άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο πληροφορίες ότι η εταιρεία είναι μία κακοστημένη και πρόχειρη απάτη. Έχει κάνει 3 tweets και έχει 29 ακολούθους στο twitter, το ανθρώπινο δυναμικό της αποτελείται από δύο ανθρώπους, έναν ηθοποιό του Hollywood και έναν φαρμακοποιό, ενώ από τους τέσσερις παρουσιαζόμενους ως πελάτες της εταιρείας, οι μισοί είναι η ίδια η εταιρεία και οι άλλοι μισοί μοιάζουν εικονικοί.
  • Απαντώντας στις κριτικές, ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας ισχυρίσθηκε ότι η μεσαία τάξη έχει εισοδήματα 524 ευρώ το μήνα. Μετά τις νέες αντιδράσεις, υποστήριξε ότι η μεσαία τάξη δεν καθορίζεται μόνο από τα εισοδήματα αλλά και από τις ιδεολογικές της επιλογές, όπως ο «νόμος και η τάξη».
  • Ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ Σπανάκης, που είχε συλληφθεί επ αυτόφωρο να κάνει νοθεία στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ πριν από δύο χρόνια, βουλευτής σήμερα της ΝΔ, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των συνδικαλιστών που αποκάλυψαν τη νοθεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Σπανάκης «κρύβεται» για να μην δικαστεί ζητώντας, μετά από 2 αναβολές, να αποσταλεί η δικογραφία στη Βουλή για να αποφασιστεί εάν θα αρθεί ή όχι η βουλευτική του ασυλία.
  • Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι διακόπτει το πρόγραμμα Φιλόδημος μέσω του οποίου διοχετεύονται στους Δήμους αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ σε σημαντικά έργα υποδομών. Τα κονδύλια είχαν αποφασισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς τη μεσολάβηση υπουργών, κομματαρχών και κολλητών. Οι επιπτώσεις στα οικονομικά των δήμων είναι τεράστιες ενώ οι τοπικές αρχές τίθενται υπό καθεστώς «ομηρίας», καθώς οι χρηματοδοτήσεις θα περνάνε από το γραφείο του εκάστοτε υπουργού.
  • Με απόφαση της -«οι αντιστασιακοί είναι ψυχικά νοσούντες»- υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, ο κ. Πολύβιος Κασιδόπουλος, πρόεδρος της ΝΔ Δομοκού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Φθιώτιδα, ανέλαβε αναπληρωτής πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Όπως δηλώνει στον λογαριασμό του στο Facebook, ο αναπληρωτής πρόεδρος είναι ιδιοκτήτης wine bar και τραγουδιστής. Προσφορά αναγνώστη της στήλης, ακολουθεί το βίντεο με τις τραγουδιστικές του ικανότητες.

ΥΓ:Βοήθεια! Περιμένω τις επισημάνσεις αναγνωστών για νεότερα κυβερνητικά κατορθώματα. Είναι τόσα πολλά που δεν προλαβαίνω μόνος!

Ηλεκτρονική διεύθυνσηγια τα κακώς κείμενα που μαθαίνετε:ideas@tvxs.gr
Facebook:Stelios Kouloglou
Twitter:#SteliosKoul
(1) Στον κατάλογο που δημοσίευσα με την σύγκριση των βιογραφικών των νέων και παλιών διοικητών, παραλείφθηκε το Γ.Ν.  Ασκληπιείο Βούλας.

ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Αθ. Ρούπας. Ο Θεόδωρος Ρούπας είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Ε.Κ.Π.Α., ενώ κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση Δημοσίων Οργανισμών Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο BRUNEL του Λονδίνου. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει συμπληρωματική εκπαίδευση στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης στο Πανεπιστήμιο ROSKILDE UNIVERSITY της Δανίας και στην Οργάνωση & Διοίκηση Μονάδων Υγείας Πρόνοιας στο London School of Economics στο Λονδίνο. Από το 2000 έχει διδάξει ως εντεταλμένος Καθηγητής στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών, από το 2007 στο Πανεπιστήμιο Πατρών – Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και από το 2013 στο Ε.Α.Π. και στο Α.Π.ΚΥ. σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, στα Οικονομικά της Υγείας. Διαθέτει εργασιακή εμπειρία σε θέσεις Διοίκησης Γ.Ν. Νίκαιας Πειραιά, Γ.Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Βούλας, σε θέση Υποδιεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Γ.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, Γ.Ν. ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ. Επίσης διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης σε Γραφείο Υπουργού Υγείας και σε Γραφεία Γενικών Γραμματέων (Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Εργασίας κ.α. από το 1995-2003). Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συμμετοχή σε ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία, συμμετοχή σε Επιστημονικές Έρευνες καθώς και εισηγήσεις σε διεθνή και ελληνικά Επιστημονικά Συνέδρια.

ΝΔ. Ανδρέας Πλεμμένος. Ο νέος Διοικητής  είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων και στέλεχος της ΝΔ. Έχει επαγγελματική εμπειρία στο χώρο εμπορίας και εξαγωγής ελαιόλαδου και αγροτικών προϊόντων και καμία προηγούμενη σχέση με το χώρο της υγείας.


(Visited 102 times, 1 visits today)

Read more:
migrants
Στ. Κούλογλου στο BBC: «Ο Ερντογάν μπλοφάρει»

Για τις απειλές που εξαπέλυσε κατά της ΕΕ ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν και οι οποίες αφορούν στη μη τήρηση της...

Close