Κούλογλου: Η ιστορία θα δικαιώσει τον Τσίπρα

Permalink

«Η θαρραλέα και σωστή πολιτικά απόφαση του Αλέξη Τσίπρα θα του επιτρέψει να και να υπερασπιστεί την ιστορία του»,  δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, σε συνεντεύξεις του στο TRT Θεσσαλίας, στην ΕΡΤ, στο Ιόνιαν TV, στο Best TV Πατρών και στο Action 24. «Ο Α. Τσίπρας ήταν ο πρωθυπουργός που δέχθηκε τις περισσότερες επιθέσεις από οποιονδήποτε άλλο από τη μεταπολίτευση και μετά. Ενδεχομένως ο Α. Παπανδρέου την περίοδο 87-89, επί σκανδάλου Κοσκωτά, να είχε δεχθεί παρόμοιες αλλά στις άλλες περιόδους που ήταν πρωθυπουργός δοξαζόταν από μια σημαντική μερίδα των ΜΜΕ».

«Ο Τσίπρας δεχόταν επιθέσεις από όλα σχεδόν τα μεγάλα αθηναϊκά ΜΜΕ, από όλα τα κόμματα, από τα δεξιά και από τα αριστερά. Αυτή η χωρίς προηγούμενο επίθεση επηρέασε τους πολίτες. Τώρα ο ίδιος πρέπει να εξηγήσει αναλυτικά τι έγινε το καλοκαίρι του 2015, να πει πράγματα από το παρασκήνιο που ξέρει μόνο ο ίδιος, να εξηγήσει αυτό που θεωρήθηκε ως κωλοτούμπα. Γιατί μπορεί να έγιναν λάθη στη διαπραγμάτευση, αλλά προσπάθησε μέχρι τέλους να τηρήσει την υπόσχεση που είχε δώσει να επαναδιαπραγματευτεί και να πάρει μια καλύτερη συμφωνία. Αυτά δεν είναι γνωστά στον κόσμο, και πιστεύω ότι αν γίνουν θα αλλάξει η εικόνα», συμπλήρωσε ο Στ. Κούλογλου.

«Τα χρόνια 2015-19 έγιναν ασφαλώς λάθη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε 37 δις ευρώ στα δημόσια ταμεία, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, τακτοποίησε το χρέος, πέτυχε τη Συμφωνία των Πρεσπών, κανείς δεν έβαλε το χέρι στο βάζο με το μέλι. Αυτά  δεν  επικοινωνήθηκαν σωστά, κάτι που είναι μια από τις βασικές αιτίες της ήττας στις εκλογές του 2019 και του 2023».

Σε πολιτικό επίπεδο, «η γενναία παραίτηση Τσίπρα ανοίγει και μεγαλύτερα περιθώρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Οι σχέσεις μεταξύ του Ανδρουλάκη και του Τσίπρα ήταν ψυχρές, κάτι που εμπόδιζε την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δυο κομμάτων, η οποία όμως σήμερα είναι πιο απαραίτητη από ποτέ ώστε να διαμορφωθεί ένα δημοκρατικό μέτωπο, που θα αντιμετωπίσει την ΝΔ και δε θα αφήσει τον κ. Μητσοτάκη ανεξέλεγκτο σε ένα είδος παντοκρατορίας. Δεν υπάρχουν πολυτέλειες για διαφωνίες μεταξύ της αντιπολίτευσης. Πρέπει να υπάρξουν συμπράξεις ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε όλες τις σοβαρές δημοκρατίες, και την καλύτερη κυβέρνηση να έχεις, πρέπει να υπάρχουν αντίβαρα. Πόσο μάλλον όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε δείγματα αλαζονείας ήδη από την πρώτη θητεία».

Μιλώντας για τα χαρακτηριστικά, που θα πρέπει να φέρει η προσωπικότητα, που θα αναλάβει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Κούλογλου παρατήρησε πως «ο κ. Μητσοτάκης, με μια πολύ έξυπνη  επικοινωνιακή στρατηγική έχει περάσει μια εικόνα ότι είναι καλός διαχειριστής. Δεν είναι όμως: κάηκε η Ελλάδα με δυο μποφόρ, είμαστε πρώτοι στους θανάτους από την πανδημία, είχαμε τα Τέμπη. Αλλά η προπαγάνδα της ΝΔ πέρασε. Οι υποψήφιοι, λοιπόν, για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχουν καλή προϋπηρεσία κυβερνητικής διαχείρισης. Να έχουν υπηρετήσει στην κυβέρνηση και να έχουν φέρει θετικά αποτελέσματα».

Αυτά  πρέπει να γίνουν άμεσα, σύμφωνα με τον Στέλιο Κούλογλου: «Προκύπτουν μια σειρά από ζητήματα που δε μπορούν να περιμένουν: από την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και τις κοινοβουλευτικές μάχες μέχρι τη ριζική αναδιάρθρωση του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει συντονισμένα να προχωρήσει μπροστά το συντομότερο δυνατό. Έχει ιστορικό καθήκον να το κάνει. Η χώρα χρειάζεται αξιωματική αντιπολίτευση με αρχηγό, που να διεκδικεί να γίνει κυβέρνηση και να κάνει απαραίτητες τομές, όπως κοινωνικές και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις για καλύτερη υγεία, για περισσότερη δικαιοσύνη, για αντιμετώπιση του δημογραφικού, για δωρεάν παιδεία – που είναι καλαμπούρι στην Ελλάδα. Οι γονείς πληρώνουν όσο πουθενά αλλού για φροντιστήρια. Προσπαθώ να εξηγήσω στις Βρυξέλλες τι είναι τα φροντιστήρια και με κοιτάζουν με γουρλωμένα μάτια. Αυτό το σύστημα δημιουργεί μεγάλες κοινωνικές ανισότητες. Τα παιδιά που οι γονείς τους δεν έχουν να πληρώσουν υστερούν. Αυτό είναι ένα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης που θα πρέπει να είναι καθήκον της Αριστεράς να εφαρμόσει».

Τέλος, σχολιάζοντας την προεκλογική εκστρατεία που οδήγησε στο εκλογικό αποτέλεσμα, ο ευρωβουλευτής τη χαρακτήρισε «καταστροφική. Ήταν εκστρατεία κόμματος διαμαρτυρίας. Τα πρώτα τηλεοπτικά σποτ μιλούσαν μόνο για το τι κακό που κάνει ο Μητσοτάκης. Δεν έλεγαν τίποτα για το τι καλό θα κάνουμε εμείς. Οι εκλογές δε κρίνονται τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά στα δυο χρόνια πριν τις εκλογές. Εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, και με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα, δεν έκανε τις απαραίτητες κινήσεις για να αλλάξει το κόμμα, και αντί να το απασχολούν τα προβλήματα του κόσμου, δαπάνησε ένα συνέδριο για το πως θα εκλέγεται ο πρόεδρος, μια συζήτηση που δεν ενδιαφέρει κανέναν πολίτη».

Δείτε εδώ τη συνέντευξη στο TRT: https://youtu.be/7Rg83EkTGHs
Δείτε εδώ τη συνέντευξη στην ΕΡΤ: https://youtu.be/raeaip0O41Y
Δείτε εδώ τη συνέντευξη στο Action 24: https://youtu.be/wY2I1kFnccw

(Visited 8 times, 1 visits today)

Read more:
333471-taxidromos_samaras
Ο ταχυδρόμος και ο Σαμαράς, χτυπάνε πάντα 2 φορές | Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Στην περίφημη ταινία «Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές», ο γερασμένος, ελληνικής καταγωγής εστιάτορας Νικ Παπαδάκης δολοφονείται, κάπου έξω από...

Close