Ευρωπαϊκή εισαγγελία: Στην ελληνική Δικαιοσύνη στέλνει τις καταγγελίες κατά Μηταράκη

Permalink

Στην ελληνική δικαιοσύνη παραπέμπει τις καταγγελίες κατά Μηταράκη για απευθείας αναθέσεις την περίοδο που ήταν υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου,  η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, όπως ενημέρωσε με επιστολή της τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιο Κούλογλου.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, συγκεκριμένα στην επιστολή της αναφέρει πως αν και «δεν διαθέτει νομική βάση για να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες εντελλόμενη τη διεξαγωγή έρευνας/εξέτασης σχετικά με την καταγγελλόμενη αξιόποινη πράξη», εικάζει ότι «η καταγγελλόμενη αξιόποινη πράξη ενδέχεται να εμπίπτει στην αρμοδιότητα των εθνικών αρχών του συγκεκριμένου κράτους μέλους, το οποίο έχει ήδη επιληφθεί της σχετικής υποθέσεως.

»Σύμφωνα με τον κανονισμό, σε περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα πρέπει να ενημερώνει τις αρμόδιες εθνικές αρχές για τυχόν περιστατικά που υποπίπτουν στην αντίληψή της και ενδέχεται να συνιστούν αξιόποινη πράξη βάσει του αντίστοιχου εθνικού δικαίου. Κατά συνέπεια, διαβιβάσαμε τις ληφθείσες πληροφορίες στις αρμόδιες εθνικές αρχές προκειμένου να τις εξετάσουν».

Υπενθυμίζεται πως η επιστολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας έρχεται ως απάντηση σε επιστολή του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου στην οποία, με αφορμή υπαινιγμούς του τότε υπουργού, στην τηλεόραση και εκ του βήματος της Βουλής, περί διαφθοράς ευρωβουλευτών που ασχολούνται με το προσφυγικό ζήτημα, είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία «αισθανόμενος ως άμεσα θιγόμενος να ξεκινήσει αμέσως έρευνα ζητώντας από τον κ. Μηταράκη όλα τα στοιχεία, που έχει στη διάθεση του για να θεμελιώσει αυτές τις καταγγελίες».

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής είχε φέρει της προσοχής των παραληπτών της επιστολής -που εκτός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ήταν η OLAF και η Europol- καλώντας τους να τις ερευνήσουν, και μια σειρά από σκανδαλώδεις υποθέσεις, που αφορούν το ελληνικό υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Τέτοιες ήταν η υπερκοστολόγηση του έργου για τη Δομή Φιλοξενίας στη Μαλακάσα, οι απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες σεκιούριτι για φρούρηση δομών και εταιρείες επικοινωνίας για τη διεξαγωγή ενημερωτικών εκστρατειών για πρόσφυγες, ή ακόμη και η αθέμιτη διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή του Στ. Κούλογλου εδώ.


(Visited 5 times, 1 visits today)

Read more:
354077-2699799156
Η «καθώς πρέπει» Αριστερά

Η πρόσφατη ανταλλαγή απόψεων Αυγής- Φίλη, έθεσε ένα ενδιαφέρον ερώτημα: αποτελούν οι θάνατοι στοιχείο αντιπολίτευσης; O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται...

Close