Κούλογλου: Πανδημοκρατικό μέτωπο απέναντι στην ανικανότητα της κυβέρνησης

Permalink

Με τις καταστροφικές πλημμύρες αλλά και τις φωτιές την προηγούμενη περίοδο, «η χώρα έχει υποστεί τεράστια ζημιά. Θα υπάρξει σημαντική επίπτωση στο ΑΕΠ. Καταστράφηκαν βιομηχανίες και εκτάσεις στη Θεσσαλία. Η τουριστική βιομηχανία στη Βόρεια Ελλάδα, στη Ρόδο και τώρα στο Πήλιο δέχθηκε σοβαρά πλήγματα. Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό επίσης. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, που η κυβέρνηση δε μπορεί να διαχειριστεί», δήλωσε ο ευρωβουλευτής  Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Ionian FM (Δημήτρης Στρουμπάκος) και στο Flash FM (Γιάννης Μαγκριώτης) της Θεσσαλονίκης.

Τα φυσικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών σίγουρα ήταν πρωτοφανή, αλλά τα προηγούμενα χρόνια θα έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα. Δεν υπήρχε πρόληψη, ούτε με τις πυρκαγιές ούτε με τις πλημμύρες. Δεν έχει γίνει δουλειά από τον κρατικό μηχανισμό, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους περιφερειάρχες της ΝΔ, που δαπάνησαν ελάχιστα σε τέτοια έργα και περισσότερα χρήματα για την επικοινωνία και την προβολή τους. Είχαν υπάρξει συνεχείς προειδοποιήσεις από την ΕΕ, πως έπρεπε να επικαιροποιηθεί ο χάρτης των αντιπλημμυρικών έργων. Ο Βόλος ήταν μια περιοχή στο κόκκινο! Αυτό δεν έγινε. Η έλλειψη μέτρων πρόληψης είναι ευθύνη της κυβέρνησης που είναι ήδη 4 χρόνια στην εξουσία.

«Η αδυναμία διαχείρισης των καταστροφών αποδεικνύει», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «ότι ο κ. Μητσοτάκης, παρά το μεγάλο εκλογικό ποσοστό που κέρδισε, δεν μπορεί να κυβερνήσει. Εδώ το επεσήμανε μέχρι και ο Α. Πορτοσάλτε! Είχα δηλώσει δημοσίως μετά τις εκλογές, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αντιμετωπίζει μια κρίση την εβδομάδα μέχρι το τέλος της τετραετίας. Έπεσα έξω. Κάθε μέρα αντιμετωπίζει μια κρίση. Όχι μόνο από φυσικά φαινόμενα. Προχθές με τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη, προηγουμένως με την υπόθεση Μηταράκη, τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο πρωθυπουργός δεν έχει στελέχη και συμπεριφέρεται αλαζονικά σαν να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει περίοδο χάριτος..

…Η δημοκρατική αντιπολίτευση πρέπει το συντομότερο να ανασυνταχθεί, γιατί αλλιώς από την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου, θα κερδίσει η ακροδεξιά. Πρέπει να υπάρξει ένα πανδημοκρατικό μέτωπο, μια συνεργασία δηλαδή όλων των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων, για να βγει η χώρα από την αδιέξοδη κατάσταση που διαμορφώνεται».

Όσον αφορά τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε  ότι «η κρίση είναι πιο βαθιά, κάτι που δεν είχε γίνει επαρκώς αντιληπτό από όσους διεκδικούν την προεδρία. Επικράτησε μια λογική business as usual. Ο Α. Τσίπρας κατάφερνε, ένα κόμμα που δεν είχε ρίζες στην κοινωνία, να παίξει  βασικό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτό τελείωσε με την αποχώρηση του.

Ο θόρυβος και το ενδιαφέρον για την υποψηφιότητα Κασσελάκη, που ήταν τελείως άγνωστος  ένα μήνα πριν,  δείχνουν το μέγεθος της κρίσης. Ο κόσμος έχει απηυδήσει από την κυβέρνηση και περιμένει ένα θαύμα και ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στα θαύματα αυτά. Γιατί όσα πέτυχε ο Α. Τσίπρας ήταν ένα μικρό θαύμα. Αλλά τα θαύματα δεν επαναλαμβάνονται. Για να ανασυγκροτηθεί ένα κόμμα θέλει πάρα πολύ δουλειά, να ξανασυνδεθεί με τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Στις φτωχές συνοικίες της Αττικής και Θεσσαλονίκης η ακροδεξιά και οι μεταμφιεσμένοι νεοναζί πήραν τα μεγαλύτερα ποσοστά τους».

Ακούστε εδώ την συνέντευξη στο Ionian FM: https://on.soundcloud.com/nnTCX
Ακούστε εδώ την συνέντευξη στο Flash FM: https://on.soundcloud.com/pWKsD


(Visited 6 times, 1 visits today)

Read more:
357964-georgia_mpika
Που πας καημένη Γεωργία Μπίκα; (με τους billionaires;)

Στις αρχές Ιανουαρίου, λίγο μετά τις γιορτές, στη δεύτερη σελίδα των Νέων, στη στήλη Πανδώρα, δημοσιεύθηκε η παρακάτω ιστορία: «Eλληνίδα...

Close