Κούλογλου: Ας ελπίσουμε ότι το ταξίδι Μητσοτάκη στο Στρασβούργο, δεν θα αποδειχθεί μόνο επικοινωνία

Permalink

Είναι πάγια πρακτική και υποχρέωση της ΕΕ να επιχορηγεί με κονδύλια πληγείσες περιοχές από φυσικά φαινόμενα, όπως οι πλημμύρες ή οι σεισμοί. «Θα μπορούσαν κανονικά να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες και χωρίς το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στο Στρασβούργο», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, στο ραδιόφωνο του Star Κεντρικής Ελλάδος και στη Μαρία Τζατζαλή. «Μακάρι ωστόσο ο πρωθυπουργός να αποσπάσει το μάξιμουμ των χρημάτων και να μην έχει το ταξίδι μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα, δηλαδή να προβληθεί από τα φιλικά ΜΜΕ ότι κ. Μητσοτάκης έχει διασυνδέσεις στο εξωτερικό και αποσπά κονδύλια».

«Η κυβέρνηση είναι σε πολύ δύσκολη θέση και χρειάζεται επικοινωνιακές διεξόδους για να στραφεί η συζήτηση μακριά από το ζήτημα της έλλειψης μέτρων προστασίας» παρατήρησε ο Στ. Κούλογλου, «και τις υποσχέσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη για αντιπλημμυρικά έργα μετά την προηγούμενη καταστροφή του Ιανού».
«Σε κάθε περίπτωση, η χώρα έχει υποστεί τεράστια ζημιά. Εκτός όμως από την εθνική οικονομία, ζημιά έχει υποστεί και η εικόνα της χώρας. Υπάρχουν γελοιογραφίες στον διεθνή Τύπο, που δείχνουν τους Έλληνες να τρέχουν μεταξύ πυρκαγιών και πλημμυρών. Θεωρώ ότι ο τουρισμός μας επίσης θα δεχθεί πλήγματα τα επόμενα χρόνια, δεδομένου και του ότι οι τιμές είναι πολύ ακριβές στην Ελλάδα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της περιοχής, όπως η Τουρκία ή ακόμη και η Αλβανία, που αναπτύσσεται ραγδαία σε αυτόν τον τομέα».

Ερωτηθείς πως θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση στη χώρα, ο Στ. Κούλογλου υπενθύμισε πως «τουλάχιστον θα είχαν προσληφθεί οι 4000 πυροσβέστες που λείπουν, το ΕΚΑΒ θα λειτουργούσε καλύτερα και θα υπήρχαν ιατρικά κέντρα στα νησιά. Ο διεθνής Τύπος επισημαίνει την απουσία ιατρικών υπηρεσιών στα τουριστικά νησιά».

Μιλώντας για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ευρωβουλευτής σχολίασε πως «οι προβλέψεις για το αποτέλεσμα των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολες, εξαρτάται πόσοι θα έρθουν να ψηφίσουν. Σε κάθε περίπτωση, ούτε η χώρα ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανάγκη από μεσσίες και θαύματα. Τα θαύματα γίνονται μόνο μια φορά…

..Το κοινό του ΣΥΡΙΖΑ έχει μια κουλτούρα θαύματος γιατί ο Τσίπρας πέτυχε ένα μικρό θαύμα. Αλλά τα θαύματα δε γίνονται κάθε μέρα, ούτε κάθε δεκαετία. Το «θαύμα» αυτό έγινε γιατί είχε προηγηθεί η χρεοκοπία, η κατάρρευση του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος και δημιουργήθηκε ένα πολιτικό κενό, που αξιοποίησε χάρη στις ικανότητες του ο Α. Τσίπρας. Τώρα δεν είμαστε σε αυτή την κατάσταση…

…Χρειάζεται συστηματική δουλειά. Πρέπει η Αριστερά να καταλάβει ότι πρέπει να φτιάξει οργανώσεις στους δήμους, στα συνδικάτα, στη νεολαία, αυτό που δεν έκανε μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Τσίπρας. Τώρα βλέπουμε μια νοοτροπία «ας μην έχουμε δημάρχους, περιφερειάρχες ή βάσεις στην κοινωνία, αλλά ας έχουμε κάποιον που μπορεί να χτυπηθεί με τον Μητσοτάκη»».

Κλείνοντας, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε πως «είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, αλλά σήμερα είμαι ένας αισιόδοξος σε απόγνωση. Όχι απλά για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τη χώρα, που είναι το βασικό μας μέλημα. Αυτό που συνέβη στη χώρα αυτό το καλοκαίρι σε κάνει να αναρωτιέσαι που πάμε. Δεν είναι μόνο οι καταστροφές, είναι το ναυάγιο της Πύλου, οι χούλιγκαν, τα συνεχή μαχαιρώματα, οι γυναικοκτονίες, η περίπτωση του Αντώνη στον Πειραιά, οι ακροδεξιοί σερίφηδες στον Εβρο, ενώ δίπλα είχαμε τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Ευρώπη…

…Χρειάζεται ένα πανδημοκρατικό μέτωπο, από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που δεν υπάρχει τώρα, που θα φτιάξει ένα τείχος απέναντι στην κυβερνητική έπαρση, θα προτείνει θετικές προτάσεις, θα θέτει την κυβέρνηση υπό έλεγχο, ώστε να μη νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει με τις συνέπειες που βλέπουμε. Αυτό είναι ένα μίνιμουμ άμυνας και είναι απαραίτητο».

Ακούστε εδώ την συνέντευξη στο Star Κεντρικής Ελλάδας: https://on.soundcloud.com/6Vezz


(Visited 7 times, 1 visits today)

Read more:
380107-mitsotakis-xatzidakis-floros-kremlin
Μητσοτάκης-Χατζηδάκης-Φλώρος: έχουν κάτι κοινό με Στάλιν-Μολότοφ;

Τις προάλλες, η Καθημερινή έκανε πλάκα στους Μητοτάκη-Χατζηδάκη. Εγραψε ότι μετά την αποκάλυψη ότι ο πρώτος παρακολουθούσε τον δεύτερο, οι...

Close