Κούλογλου: H χώρα σε κρίση, η αξιόπιστη και ενωμένη αντιπολίτευση είναι απαραίτητη

Permalink

«Η χώρα έχει μπει σε πολιτική κρίση. Δεν έχει ξανασυμβεί να αποχωρούν δυο υπουργοί και ένας πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού, δύο μήνες μετά τις εκλογές» . δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM και στους Δ. Τάκη και Χ. Κοραή. «Η κυβέρνηση, όπως είπε και ο κ. Πορτοσάλτε που είναι φανατικός υποστηρικτής της, έχει οδηγήσει τον τόπο σε ένα γενικό ξεχαρβάλωμα. Αυτό που χρειάζεται τώρα η χώρα είναι μια αξιόπιστη αντιπολίτευση. Για αυτό το αποτέλεσμα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους. Αν πρόκειται να μη σεβαστούμε την ετυμηγορία της κάλπης, γιατί κάνουμε εκλογές;»

Κληθείς να τοποθετηθεί για «εντάσεις» στα social media με αφορμή δηλώσεις για τις εσωκομματικές εκλογές, ο Σ. Κούλογλου υπενθύμισε ότι «ο Ουμπέρτο Έκο έλεγε πως το διαδίκτυο και τα social media έδωσαν δημόσιο βήμα στον κάθε πικραμένο που πριν έλεγε την γνώμη του στο καφενείο και έμενε εκεί. Είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζει τη γνώμη του, όμως δε πρέπει να δίνουμε περισσότερη σημασία από όση θα δίναμε στο παρελθόν για μια γνώμη στο καφενείο…

…Αντί να ασχολούνται τα στελέχη με το τι γράφεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μαζεύουν υπογραφές, καλύτερο θα ήταν να δουλέψουν στις γειτονιές τους, να ασχοληθούν με τους νέους, όπου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη επιρροή δεν έχει οργανωτικές δομές. Η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα, η νεολαία αντιμετωπίζει τεράστια, έχουμε υποστεί σοβαρή οικονομική ζημιά με τις πλημμύρες και τις καταστροφές. Αυτά είναι ουσιαστικά προβλήματα. θα ασχολούμαστε με το τι έγραψε ο καθένας στα social media;»

Όσον αφορά το βίντεο του Στ. Κασσελάκη από τη Μακρόνησο, ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε πως «ο κ. Κασσελάκης αξιοποιεί πολύ έντεχνα την αρχή που είχε αξιοποιήσει και ο Τράμπ, ότι δηλαδή ό,τι και αν λένε για σένα -εκτός αν λένε ότι είσαι παιδεραστής- είναι θετικό. Φυσικά δεν εννοώ ότι είναι τραμπικός…

…Αλλά με μια τέτοια σκηνοθεσία, με τον κ. Αποστολάκη, στη Μακρόνησο, έστρεψε ξανά τη συζήτηση στην υποψηφιότητα του ενώ παράλληλα επιχειρεί να προσεγγίσει και τους Αριστερούς ψηφοφόρους, επιλέγοντας ένα τόπο με μεγάλη συμβολική σημασία για την Αριστερά, όπως η Μακρόνησος που ήταν τόπος βασανιστηρίων και εξορίας. Δείχνει μια επιθετική επικοινωνιακή στρατηγική που προς το παρόν του αποδίδει καρπούς. Συγκεντρώνει την προσοχή και κερδίζει, ακόμη και αν δέχεται κριτική».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε ότι «η Αριστερά πρέπει να γυρίσει στους ανθρώπους και τις κοινωνικές συμμαχίες που την γέννησαν και την ανέδειξαν. Τους αδύναμους δηλαδή. Τα τελευταία χρόνια διεθνώς η Αριστερά ασχολείται με τα μεσαία στρώματα, τους διανοούμενους των πόλεων, τις κοινωνικές μειονότητες…

Καλώς ασχολείται αλλά οι πιο ασθενείς έχουν παραμεληθεί, δεν εκφράζονται πολιτικά και για αυτό υπάρχει και μια στροφή των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων προς την ακροδεξιά. Βλέπουμε τους Σπαρτιάτες, για παράδειγμα, να έχουν τα υψηλότερα εθνικά ποσοστά τους σε φτωχές συνοικίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».

Γι αυτό δεν θεωρώ ότι ο κ. Κασσελάκης είναι αυτό που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που στάθηκε στο 32% το 2019 ακριβώς επειδή κέρδισε τις λαϊκές συνοικίες και κατέρρευσε εκλογικά στο 20% το 2023 γιατί τις έχασε. Δε νομίζω ότι αυτές τις συνοικίες μπορεί να τις κερδίσει ο κ. Κασσελάκης».

«Σαφώς ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απευθυνθεί κανείς στους μετριοπαθείς ανθρώπους, που δε θέλουν οχλαγωγία και διαξιφισμούς, και δε πρέπει να χαθεί το άνοιγμα στα μεσαία στρώματα, στις μειονότητες, στις πόλεις.  Στα προεκλογικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστούσαν ένας γιατρός, ένας αγρότης και ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας. Αλλά δεν είδα ούτε ένα φτωχό και το 20% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας».

Τέλος, για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Στρασβούργο με στόχο αποζημιώσεις και ενισχύσεις για τις καταστροφές, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε πως «δεν υπάρχουν ευρώδεντρα στην ΕΕ. Το μεγάλο μέρος από τα 2,2 δισεκατομμύρια είναι πόροι που δεν είχαν αξιοποιηθεί και πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, που δεν προορίζονταν για αυτό το σκοπό. Δεν θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω ο κ. Μητσοτάκης. Δε θα έπαιρνε βέβαια και λιγότερα,  αν δεν ερχόταν στο Στρασβούργο».

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη στα Παραπολιτικά FM: https://on.soundcloud.com/ZmCMm

 


(Visited 10 times, 1 visits today)

Read more:
Self-test..
Self-test…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close