Κούλογλου: Μόνο η Δεξιά και η Ακροδεξιά υποστήριξαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο

Permalink

«Η πρωτοβουλία για τη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα δεν προήλθε από την αριστερά – να πει κανείς ότι ήταν κακόβουλη αντιπολιτευτική κίνηση, αλλά από την ομάδα των κεντρώων ευρωβουλευτών, όπου ανήκει για παράδειγμα το κόμμα του Μακρόν», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, σε συνεντεύξεις του στο Kontra TV (Π. Χαρίτος), στο ART (Γ. Βαθιώτης), στο Action 24 (Γ. Κακούσης, Α. Λιβαθυνού) και στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 (Α. Βούζη).

Τα κόμματα αυτά, εξήγησε ο ευρωβουλευτής, «ήθελαν να εκφράσουν την ανησυχία τους για τις συνεχείς παραβιάσεις της νομιμότητας στην Ελλάδα αλλά και για το γεγονός ότι δε διορθώνεται η κατάσταση παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Αντίστοιχες συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν γίνει μόνο για την Ουγγαρία και για την Πολωνία. Υπήρξαν βολές κατά της κυβέρνησης από όλες τις πολιτικές ομάδες εκτός από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου ανήκει η ΝΔ, και την ακροδεξιά. Μάλιστα, στην επόμενη Ολομέλεια θα υπάρξει και σχετικό ψήφισμα, το οποίο δεν έγινε σε αυτή καθώς κρίθηκε ως σημαντικό θέμα που δε πρέπει να αντιμετωπιστεί βιαστικά».

Σε κάθε περίπτωση, «όσο και αν εξανίστανται οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, βλέπουμε ότι το Κράτος Δικαίου κατρακυλάει και βλέπουμε ότι οι θύτες περνούν στην αντεπίθεση. Στη δική μου παρέμβαση αναφέρθηκα στην περίπτωση του κ. Δημητριάδη που έχει ξεκινήσει καταχρηστικές αγωγές κατά ομάδων δημοσιογράφων και ενημερωτικών ιστοσελίδων, όπως το tvxs.gr – το οποίο έχω ιδρύσει, για ρεπορτάζ για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ζητάει 550.000 ευρώ για 11 δημοσιεύματα. Είναι μια καταχρηστική αγωγή. Όμως θα την πληρώσει ο κ. Δημητριάδης γιατί έχουμε ψηφίσει στο Ευρωκοινοβούλιο ρυθμίσεις προστασίας των ΜΜΕ. Όμως ως τότε απειλεί και προσπαθεί να εκφοβίσει», συμπλήρωσε ο Στ. Κούλογλου.

Διαβάστε αναλυτικά για την αποκαλυπτική παρέμβαση του Στ. Κούλογλου κατά τη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στην Ολομέλεια

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες που θα πρέπει να θέσει η αριστερά στην Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι «οι Έλληνες πολίτες υποφέρουν από την ακρίβεια. Έχει φτωχοποιηθεί η κοινωνία. Είμαστε οι πιο φτωχοί μετά τη Βουλγαρία στην ΕΕ. Υπάρχει σημαντική μερίδα της ελληνικής κοινωνίας που αγωνία γιατί στις 20 του μήνα τους τελειώνουν τα χρήματα. Οι ανεξάρτητες αρχές που θα μπορούσαν να ελέγξουν τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια έχουν αποδυναμωθεί. Επίσης ευρωπαϊκές οδηγίες που θα διευκόλυναν τον καταναλωτή δεν έχουν ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο. Αν είχε γίνει αυτό θα μπορούσε η κατάσταση των νοικοκυριών να ήταν καλύτερη.

Ακόμη, η δωρεάν παιδεία είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Τα ελληνικά νοικοκυριά πληρώνουν τα περισσότερα ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Στις Βρυξέλλες όταν τους μιλώ για φροντιστήρια δεν καταλαβαίνουν την έννοια. Πλέον έχουν φτάσει να ξεκινούν τα φροντιστήρια από το δημοτικό! Αν καταφέρουμε να το αλλάξουμε αυτό θα ελαφρύνουμε τα νοικοκυριά από ένα σημαντικό έξοδο. Το ίδιο και για την υγεία. Οι ιδιωτικές δαπάνες είναι πολύ υψηλές, αν όμως ενισχυθεί ο δημόσιος τομέας της υγείας αυτές οι δαπάνες θα μειωθούν.

Η αριστερά πρέπει να ασχοληθεί ακόμη περισσότερο με αυτά τα θέματα».

Δείτε εδώ τη συνέντευξη στο Kontra: https://youtu.be/x9pav-ERSAg
Δείτε εδώ τη συνέντευξη στο ART: https://youtu.be/t-zJsP25HTc
Δείτε εδώ τη συνέντευξη στο Action 24: https://youtu.be/lYduuuanTiA


(Visited 3 times, 1 visits today)

Read more:
l6x7Od7yXgBOkVOY-f2zDNqBi34aotNwVmT_enhT73l0QhDIIaWG2dWqHaFJfJaNcyzB6RFIWbtb3iVf292i8cOPFu3AKprYFXlY8XfycQtlkTzeD3FXtoj7Zh7w38ON5D9jftOFUT1hwhhksMakQaVVJ15UPtQ4t6lJEA=s0-d-e1-ft
Νέα Ιωνία: Ο Στ. Κούλογλου παρουσιάζει το ελβετικό ντοκιμαντέρ “βόμβα” για το σκάνδαλο Novartis “La Strategia”.

Νέα Ιωνία: Ο Στ. Κούλογλου παρουσιάζει το ελβετικό ντοκιμαντέρ “βόμβα” για το σκάνδαλο Novartis “La Strategia”. Εκδήλωση για το σκάνδαλο...

Close