Στέλιος Κούλογλου / Πώς ο Δημητριάδης ενίσχυσε τη δολιοφθορά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Permalink

«Εθνικά υπόλογοι για δολιοφθορά Έλληνες ευρωβουλευτές»: ο τίτλος του άρθρου στην «Απογευματινή» και τα «Παραπολιτικά », φανερώνει τον εκνευρισμό του κυβερνητικού στρατοπέδου για το ψήφισμα-κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου. Αλλά και την αμηχανία του: 330 ευρωβουλευτές το ψήφισαν. Οι Ελληνες είναι συνολικά 21, μείον 11 (ΝΔ, Ελληνική Λύση, ΚΚΕ, απουσίες λόγω ασθένειας) μας κάνουν 10. Οι άλλοι 320 γιατί συμμετείχαν στη «δολιοφθορά»;

Και πέρα από τους «συνήθεις υπόπτους» της Αριστεράς δεν είναι μόνο οι Σοσιαλιστές («το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα-EΛΚ πρέπει να σταματήσει να καλύπτει τον Μητσοτάκη», γράφει η σχετική ανακοίνωση τους). Ούτε καν οι Πράσινοι που επισημαίνουν στη δική τους:

«Το ΕΛΚ θέλει να σας κάνει να πιστέψετε ότι η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος οικονομικής ανάπτυξης, όμορφων παραλιών και μιας ακμάζουσας δημοκρατίας μετά τις μαύρες μέρες της οικονομικής κρίσης. Όμως, πίσω από την τέλεια προπαγάνδα- τα θεμελιώδη δικαιώματα, η δημοκρατία και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης δέχονται σοβαρές επιθέσεις στην Ελλάδα».

Renew-Κεντρώοι: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απειλή για τη δημοκρατία

Η ανακοίνωση-καταπέλτης είναι από το Renew, την πολιτική ομάδα των Κεντρώων, που επηρεάζονται από τον Εμανουέλ Μακρόν. Διαβάστε:

«Οι παράνομες υποκλοπές της αντιπολίτευσης και η στοχοποίηση δημοσιογράφων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για νομικές εγγυήσεις κατά της καταχρηστικής κατασκοπείας και για ταχεία δράση για την αποκατάσταση ενός υγιούς περιβάλλοντος για τα μέσα ενημέρωσης. .. Οι ανεξάρτητοι, κριτικοί δημοσιογράφοι είναι απαραίτητοι για τη δημοκρατία.

..H τελευταία απόφαση του Έλληνα Γενικού Εισαγγελέα που αναφέρει ότι η ανεξάρτητη αρχή που είναι αρμόδια για θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής (ΑΔAE) δεν επιτρέπεται πλέον να διενεργεί ελέγχους τηλεπικοινωνιών για να διαπιστώσει ποιος παρακολουθείται ή έχει παρακολουθηθεί από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι βαθύτατα ανησυχητική. ..Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης πρέπει να διασφαλίσει ότι οι αρχές μπορούν να διερευνήσουν ελεύθερα όλες τις καταγγελίες».

Διαβάστε: Ευρωκοινοβούλιο / Ψήφισμα «χαστούκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Πολύ σοβαρές απειλές κατά της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Ελλάδα»

Eδώ οι άνθρωποι του Renew έβγαλαν ολόκληρο αφισάκι που γράφει: «απειλείται το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα»(η κεντρική φωτογραφία του άρθρου). Ακόμη και 13 από τους βουλευτές του ΕΛΚ( όπου ανήκει η ΝΔ) υπερψήφισαν το ψήφισμα ή απείχαν, παρά την κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού. Και αυτοί δολιοφθορείς;

Η ευγενική συμβολή του κ. Δημητριάδη

Η εικόνα της ελληνικής κυβέρνησης έχει αμαυρωθεί αποκλειστικά από δικά της λάθη. Τελευταία, βασικό ρόλο παίζει ο κ. Δημητριάδης. Δεξί χέρι και ανιψιός του κ. Μητσοτάκη έχει προκαλέσει κατάπληξη στις Βρυξέλλες με τις καταχρηστικές- εκφοβιστικές αγωγές κατά δημοσιογράφων(SLAPPs), που επίσης καταδικάζονται στο ευρωψήφισμα:

«πολλοί δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν σωματικές απειλές, λεκτικές επιθέσεις, μεταξύ άλλων από υψηλόβαθμους πολιτικούς και υπουργούς, παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής με κατασκοπευτικό λογισμικό, καθώς και στρατηγικές αγωγές [SLAPPs]».

«Αυτός θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή ή να διώκεται για το σκάνδαλο των υποκλοπών», μου είπε τις προάλλες ένας ευρωβουλευτής. «Πώς τολμά;».

Τους τελευταίους μήνες γράφεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να καταλάβει θέση στα όργανα της Ευρώπης. Αν και ποτέ δεν ξέρεις με αυτή την ευρωπαϊκή ηγεσία, η εικόνα του έχει σοβαρά στραπατσαριστεί. Γράφει χθες το ισπανικό περιοδικό elperiodico σε ένα μεγάλο άρθρο.

«Η Ελλάδα κατατάσσεται στην ομάδα των χωρών της ΕΕ με αυταρχικές τάσεις, όπως η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Μάλτα και η Κροατία και στις οποίες η Ιταλία προσχωρεί με την ακροδεξιά κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι…

..Η Ελλάδα έχει πέσει στο επίπεδο 107 του Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα», πολύ πίσω από την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και τη Μάλτα. Η Ελλάδα αποτυγχάνει επίσης στον Δείκτη Διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας, με 49 βαθμούς στους 100, εντασσόμενη στην ομάδα των πιο διεφθαρμένων χωρών της ΕΕ (Ρουμανία, Βουλγαρία και Ουγγαρία).

Φταίνε τα στελέχη και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Οσοι υποστηρικτές της κυβέρνησης δεν βλέπουν απλώς μία συνωμοσία δολιοφθορέων, προσπαθούν να βρουν εξηγήσεις και αποδιοπομπαίους τράγους. Πριν από 3 χρόνια στο iefimerida η κ. Γιαννακά έσταζε μέλι για τον πρωθυπουργό όταν δεχόταν ανάλογες κριτικές:

«Ο Μητσοτάκης μπορεί να αιφνιδιάστηκε για λίγα δευτερόλεπτα, αλλά οσμίστηκε την ευκαιρία και απάντησε, ενθουσιάζοντας με την αντίδρασή του πολύ κόσμο: σε έντονο ύφος, επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας και εξήγησε.. ότι μαγκιές στο Μαξίμου δεν περνάνε».

Τώρα έχει αλλάξει το τροπάρι: « το ψήφισμα που πέρασε στο Ευρωκοινοβούλιο μπορεί να είναι παρωδία και να στήθηκε επίτηδες ενόψει ευρωεκλογών, αλλά βάζει ένα μεγάλο ζήτημα: με ποια στελέχη και ευρωβουλευτές η ΝΔ κάνει lobbying στην Ευρώπη. Το πάθημα ας γίνει μάθημα».

Για ποιον(α) χτυπά η καμπάνα;

*Το αφισάκι του Σοσιαλιστικού Κόμματος

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο TVXS


(Visited 6 times, 1 visits today)

Read more:
390543-to_alma_sto_keno..._1
Το άλμα στο κενό…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close