Στέλιος Κούλογλου / Mail Ασημακοπούλου: νέος πονοκέφαλος Μητσοτάκη, μετά από Τέμπη – SMS

Permalink

Οι απανωτές κρίσεις δεν λένε να κοπάσουν για το Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Μητσοτάκη.

Ενώ τα Τέμπη παραμένουν καυτό θέμα και η Εστία επιμένει για το επίμαχο SMS Μαρέβας προς Μαρινάκη, η υφέρπουσα κρίση για την υπόθεση των email… υποτροπίασε μετά τη νέα δήλωση Ασημακοπούλου: «το “Αρχείο Αποδήμων 2023”, περιήλθε στα χέρια μου στα τέλη Ιανουαρίου 2024, σε ψηφιακή μορφή, από τον τότε Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Θεοδωρόπουλο».

Με τη δήλωση αυτή, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου εμμέσως διαψεύδει τη Νίκη Κεραμέως που είχε υποστηρίξει ότι οι λίστες εκλογέων διέρρευσαν τον Μάιο του 2023, επί υπηρεσιακής κυβέρνησης. Ο ισχυρισμός έδειχνε έτσι κι αλλιώς ελάχιστα πειστικός, αλλά έβγαζε από το κάδρο την ίδια την κυρία Κεραμέως, που δεν ήταν τότε υπουργός Εσωτερικών. Αλλά το 2024 ήταν.

Μετά από Τέμπη-SMS: εμπλοκή του υπουργείου Εσωτερικών

Τα σύννεφα έχουν αρχίσει να πυκνώνουν για δύο ακόμη λόγους. Αρκετοί πολίτες από όσους έλαβαν το μέιλ Ασημακοπούλου υποβάλλουν μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου, κρατώντας την υπόθεση ζωντανή.

Διαβάστε επίσης: Διαρροή emails από το υπουργείο Εσωτερικών / Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι, σύμφωνα με τα «Νέα» (Γ.Παπαχρήστος) που επικαλούνται «ασφαλείς πληροφορίες», επίκειται «επίσκεψη» της Ανεξάρτητης Αρχής για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων στα κεντρικά γραφεία της… Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Πειραιώς!

Θα ζητήσουν να εξετάσουν υπολογιστές και servers, προκειμένου να διαπιστώσουν την ακρίβεια των ισχυρισμών που έχουν έως τώρα διατυπωθεί σχετικά με το πότε διαβιβάστηκαν τα αρχεία στην κυρία Ασημακοπούλου από τον μέχρι πρότινος γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ, Θεοδωρόπουλο.

Ειδικά μετά τη δήλωση της τελευταίας ότι τα αρχεία τα παρέλαβε τον Ιανουάριο του 2024, και όχι όπως διατείνεται η κυβέρνηση τον Μάιο του 2023.

Παραλαβή τον Ιανουάριο σημαίνει εμπλοκή του υπουργείου Εσωτερικών. Σωστά;

Πού γυρνούσε το υλικό;

Το Βήμα της Κυριακής επανήλθε χθες με άλλο ρεπορτάζ (Δ.Κρουστάλλη):

Ο Θεοδωρόπουλος υποδεικνύεται από το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Εσωτερικών και την Ασημακοπούλου ως πηγή του κακού, ενώ τα αρχεία διέρρευσαν αρχικά από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο πρώην γραμματέας αποδήμων της ΝΔ ήταν ένα πρόσωπο που θήτευσε σε έναν μηχανισμό ο οποίος όποτε έκρινε σκόπιμο έπαιρνε τις ελευθερίες του καταπατώντας νόμους και κανόνες, όπως έδειξε το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Mετά το καθόλου κολακευτικό πορτρέτο του Θεοδωρόπουλου, το ρεπορτάζ υποβάλλει νέα ερωτήματα, που έχουν τη σημασία τους:

Ο Θεοδωρόπουλος έδωσε το αρχείο μόνο στην Ασημακοπούλου, θα έκανε το ίδιο με άλλους υποψήφιους ευρωβουλευτές ή μόνο με όσους στήριζε περισσότερο το Μέγαρο Μαξίμου; Χειριζόταν μόνος του; Αποφάσιζε μόνος του το αρχείο ή ακολουθούσε εντολές άνωθεν; Τι έκανε το υλικό που παράνομα είχε στα χέρια του από τον Μάιο του 2023 που, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, διέρρευσε από το υπουργείο Εσωτερικών, μέχρι τον Ιανουάριο του 2024 που το ενεχείρισε στην Ασημακοπούλου;

H Ασημακοπούλου τα αγόρασε τα κλεμμένα;

Η απάντηση μπορεί να είναι ότι τα αρχεία αυτά ήταν προς πώληση: αυτό κυκλοφορεί στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς και ότι είχαν προταθεί και σε άλλους νεοδημοκράτες ευρωβουλευτές.

Η «πολιτικά άπληστη» κυρία Ασημακοπούλου τα αγόρασε, για να περάσει σε σταυρούς τους συνυποψήφιους(ες) τους και να «πουλήσει » τη δημοφιλία της στην Αθήνα, υποστηρίζεται επίσης στους ευρωδιαδρόμους.

Υπάρχουν λοιπόν δύο εκδοχές. Στην πρώτη, η κυρία Ασημακοπούλου πήρε τα προσωπικά δεδομένα τον Ιανουάριο του 2024, όπως δήλωσε, με εμπλοκή του υπουργείου Εσωτερικών. Αυτή η υπόθεση ενισχύεται από το γεγονός ότι σχεδόν ταυτόχρονα με τα δικά της μέιλ, έφτασαν στους Ελληνες του Εξωτερικού και επίσημα μέιλ του υπουργείου για τις ευρωεκλογές. Φυσικά δεν πρόκειται περί σύμπτωσης.

Στη δεύτερη εκδοχή, η ευρωβουλευτής της ΝΔ αγόρασε εν γνώση της κλεμμένα αρχεία. Αλλά ως γνωστόν η αγορά προϊόντος κλοπής είναι ποινικά επιβαρυντικό στοιχείο.

Μεταφέρω όλες τις σχετικές πληροφορίες και στοιχεία, που σύντομα θα ερευνηθούν. Σημειώνω ότι το άρθρο στο Βήμα τελειώνει με παραπομπή:

Ρεπορτάζ για το «εμπόριο» των προσωπικών δεδομένων, σελίδα 39

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο TVXS


(Visited 15 times, 1 visits today)

Read more:
358539-golden_boys...
Golden boys…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close